Óvjuk, gyarapítjuk szakrális értékeinket Győrben – FOTÓK!

Győr+
2019.04.20. 11:29

Dr. Veres András győri megyéspüspök vezetésével április 19-én 18 órakor indult a nagypénteki keresztútjárás Győrben, melynek különlegessége, hogy idén a körmenet a nemrégiben átadott és megáldott, a maga nemében egyedülálló belvárosi keresztúton vezetett.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt: hétfőn nagy érdeklődés kíséretében a megyéspüspök megáldotta a győri keresztutat, melynek állomásait hét dombormű, két grafika és öt festmény alkotja.

Nagypénteken ezen a szakrális értékekkel bíró vonalon haladt a körmenet is, a Nagyboldogasszony-székesegyháztól indult és ide is tért vissza az alábbiak szerint: Káptalandomb – Gutenberg tér – Jedlik Ányos utca – Dunakapu tér – Stelczer Lajos utca – Széchenyi tér – Fazekas köz – Széchenyi tér – Kazinczy utca – Bécsi kapu tér – Káptalandomb.

Idén is rengetegen emlékeztek és imádkoztak együtt a belváros szívében, így szegődve a keresztet hordozó Jézus nyomába. Az egybegyűltek bizonyították, hogy városunkban a lokálpatrióták is nagy becsben tartják, óvják és folyamatosan gyarapítják szakrális értékeiket.

Fotók: Mekliz Fotóstúdió / Raczenböck Aliz, Kovács Norbert