Stílusarzenált hoz Győrbe a Cloud 9+

Győr+
2019.04.20. 18:20

Bizonyos szempontból összefonódik a Rómer Ház és a Cloud 9+ története, hiszen Győr egyik legizgalmasabb zenei és kulturális fellegvárának újraindulásakor is jelen volt a zenekar. Most pedig visszatér a sajátos világgal büszkélkedő formáció, hiszen április 27-én, a RómerKvellén a Nefelejcs közben bulizhatunk egyet a srácokkal.

Első győri szabadtéri fellépésük és terveik kapcsán is faggatta a csapat frontemberét Szivák Zsoltot, rádiónk egyik műsorvezetője, Kaszás Kornél.

Ütős, rengeteg mondanivalóval átszőtt dallal, a Closer to the edge című muzsikával indították az évet a Cloud 9+ tagjai. A környezettudatosság, az ökológia lábnyom kérdése nem véletlenül került terítékre. „Sajnos úgy látjuk, hogy nincs különösebb előrelépés a témában, az emberek úgy gondolják, hogy ha egyénileg tesznek valamit a környezetükért, az nem elegendő, éppen ezért nem is mozgósítanak nagyobb energiákat. Pedig elsőként mindenkinek egyénileg kellene cselekednie. Bízom benne, hogy előbb utóbb mindenki hangsúlyt fektet majd a környezettudatosságra, erre próbáljuk felhívni a figyelmet a dallal” – fogalmazott Szivák Zsolt az interjú kezdetén.

A banda hat évvel ezelőtti megalakulása óta nagy fejlődésen esett át, első slágerük a Supernova pusztán egy kísérlet volt, hogy egyáltalán, hogyan tudnak együtt zenélni a fiúk. Az idő őket igazolta, hiszen azóta számos sláger látott napvilágot. „Mindenki más-más stílust, zenei irányzatot hozott magával, ettől vált egyedivé a Cloud 9+. Azóta sokat csiszolódtunk, a hangzás az, ami nagyon durván megváltozott” – vallja a zenekar énekese, aki a stílus kapcsán azt is elárulta, hogy készülő lemezükön is lesznek újdonságok. „Nemrégiben készítettünk három dalt a Balatonon, de rengeteg ötletünk van, úgyhogy hamarosan újra elvonulunk és megpróbálunk egy rendes nagylemezt kihozni. Új stílusokba fogunk belenyúlni és szeretnénk több magyar számot bemutatni a közönségnek.”

Még mielőtt azonban nyáron rongyosra hallgatnánk az új korongot, városunkban élőben is bulizhatunk egyet a srácokkal, április 27-én a RómerKvellén, a Nefelejcs közben. Szivák Zsolt kérdésünkre elmondta, hogy nagyon szeretnek Győrben koncertezni, a város különösen közel áll a Cloud 9+ szívéhez, olyannyira, hogy hamarosan készül egy új szám, ami a városról fog szólni. „Ha minden jól megy a RómerKvellén is el fogjuk nyomni” – zárta a beszélgetést a zenész.

Hallgasd vissza a teljes beszélgetést, katt ide!

Gy.P.
Fotó: vaskarika.hu