Győri Vándor Vurstli a Forma-1 futamon

Győr+
2019.04.23. 13:22

A bakui Forma-1 kísérőprogramjaként mutatkozik be Azerbajdzsánban a Karzat Színház Vándor Vurstli című produkciója a hétvégén.

A Karzat Színház 21 fős csapata hétfő hajnalban érkezett meg Bakuba, hogy megkezdje az előkészületeket. A társulat díszleteit egy kamion szállította Győrből, a 4300 Km távolságra található helyszínre, ahol a helyi technikai személyzet közreműködésével már el is indult a produkció építése, hogy a csütörtöki nyitása minden készen álljon.

A Kiss Balázs bűvésszel és Sarkadi Bence marionettművésszel, valamint a Colorcrew műszaki csapatával kiegészült társulat az esemény mind a négy napján, csütörtöktől vasárnapig, önálló helyszínen szórakoztatja majd a rendezvény vendégeit.

A Karzat Színház Vándor Vurstli (Travelling Funfair) című, rendhagyó utcaszínházi produkciója évek óta fut sikerrel hazai és külföldi kiemelt zenei fesztiválok kísérőprogramjaként. Pál Kálmán igazgató-rendező elmondta, hogy a produkcióval a társulat célja, a magyar vásári népszórakoztatás hagyományainak, a városligeti vurstli békebeli hangulatának őrzése és továbbéltetése. Így a bakui vendégszereplés egy újabb nagyszerű lehetőség, hogy a magyar vurstli hagyományokat még szélesebb körben megmutassuk, bevonva annak varázslatába nem csak a közönséget, de a produkcióban közreműködő helyi fiatal önkénteseket is. Ugyanakkor a felkérés nagy megtiszteltetés és elismerés a társulatnak azért is, hiszen egyedüli magyar utcaszínházi produkcióként vannak jelen a Forma-1 kulturális programjai között.

A Vándor Vurstli április 25-én csütörtökön délben nyitja meg kapuit a Baku Boulevard-on, és a társulat tagjai a szervezőkkel együtt bíznak abban, hogy ami igaz volt a budapesti városligetre egykor, ezen a hétvégén a Karzat Színház jóvoltából igaz lesz a Kaszpi tenger partjára is „Itt a világ közepe, aki nem hiszi jöjjön be!”.

forrás/fotó:karzat.eu