Sportdiplomáciai siker

Győr+
2019.04.25. 11:39

Az Európai Atlétikai Szövetség Prágában tartotta tisztújító kongresszusát, ahol a tagországok képviselői szavaztak az elkövetkező időszak vezető tisztségviselőire.

Egyedüli jelöltként választották meg újra a szövetség elnökének Svein Arne Hansent, aki 2015 óta tölti be a posztot. Három alelnök személyéről is döntöttek, valamint megválasztották a szervezet tanácsának 13 tagját. Utóbbiban Gyulai Márton, a magyar szövetség korábbi főtitkára 2023-ig tag marad. A tanács már másnap összeült, és határoztak a különböző bizottságok összetételéről. Egyedüli magyar sportdiplomataként a Győri Atlétikai Club klubmenedzsere, az egyesület atlétika szakosztályának vezetője, Petrahn Barbara is bizottsági tag lett. A kétszeres olimpikon atléta a Fejlesztési Bizottságba került be.

„Óriási megtiszteltetés ez számomra, és igyekszem meghálálni a bizalmat. Huszonöt éve vagyok az atlétika vérkeringésében, előbb sportolóként, majd sportvezetőként, gyakorlatilag ez volt, és jelenleg is ez az életem. A bizottsági tagság pozitív visszaigazolása az elvégzett munkámnak. Ez persze annak is köszönhető, hogy a magyar atlétika jó irányba halad már egy ideje. Bízom benne, hogy a sportdiplomáciai sikerből Győr is profitálhat. A város túl van egy tökéletes Európai Ifjúsági Olimpai Fesztivál (EYOF) és egy U18-as atlétikai Európa-bajnokság szervezésén, így a szövetségben mindig elismeréssel beszélnek Győrről” – mondta Petrahn Barbara és hozzátette, izgatottan várja a bizottsági munkát, ami elsősorban abból áll majd, hogy javaslatokat tesznek a tanács felé. „Konkrétumokat azonban az első bizottsági ülés után tudok mondani. Az elmúlt években jelentős fejlesztés történt az oktatás és a fiatalok atlétikájában, ez mindenképpen egy követendő útirány, de rengeteg egyéb terület van, amit lehet finomítani a sportág fejlődésének érdekében. Örülök, hogy a férfi tisztségviselők között egyre több nő is helyet kap.”

Cherry Alexander a szövetség 49 éves története során a második női alelnök lett, a fejlesztési bizottságban pedig régi ismerőssel is dolgozhat együtt Barbara, hiszen ott lesz egy másik olimpikon, a brit Jenny Meadows is, akivel 2008-ban Pekingben együtt versenyzett.

Gy.P.