Több száz ovis versenyzett az érmekért – FOTÓK!

Győr+
2019.04.26. 11:27

Háromszáz óvodás versenyzett a jubileumi 25. Győri Oviolimpia döntőjében. A helyszín hosszú idő után változott, hiszen a rendezvény a Magvassy Mihály Sportcsarnokból az EYOF tornaversenyeinek otthont adó Olimpiai Sportpark multicsarnokába költözött. A szervezési feladatok egy része pedig átkerült a GYAC atlétika szakosztályához.

A csarnokban igazi olimpiai hangulat volt, a bemelegítés és a versenyek előtt az óvodák bevonulásával vette kezdetét a csapatverseny fináléja.

A nagy hagyományokkal rendelkező oviolimpián csapatban és egyéniben összesen hét bajnoki címet osztottak ki. A döntőbe jutott ovisok egész évben készültek a látványos és izgalmas sporteseményre. A döntőben 24 óvoda vett részt, a csapatokat öt csoportba osztották, a váltóversenyek során három, már ismert és begyakorolt feladatot kellett végrehajtaniuk a kicsiknek. Ezek után minden csoportból a legjobb jutott a Szuperdöntőbe, ahol három ügyességi feladatban mérték össze tudásukat a fiúk és a lányok. Itt végül a Ménfőcsanaki Óvoda végzett a harmadik helyen, a Brunszvik ovisok állhattak a dobogó második fokára, a bajnok pedig 2019-ben a Sün Balázs Óvoda csapata lett.

Három fiú és három lány versenyszámban egyéni győztest is hirdettek. A lányoknál a kislabdahajítást Dózsa Liza, a fiúknál Hegyi Csombor nyerte. A 30 méteres futásban Rácz Júlia és Farkas-Pohárnok Olivér volt a legjobb, míg távolugrásban a második aranyérmét szerző Rácz Júlia, és Nagy Benedek állhatott a dobogó tetejére.

Nagy Roland
Fotó: Marcali Gábor