Népszerű Bakuban a győri Karzat Színház

Győr+
2019.04.27. 19:01

A hét elején, még hűvös szeles időben indultak a próbák a helyszínen, de a csütörtöki kezdésre már kedvesebb arcát mutatta az időjárás és azóta is folyamatosan melegszik az idő. Néha meggyűlik a bajunk a tengerparti széllel, de egyenlőre minden rendben zajlik és mondhatjuk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés is – nyilatkozta telefonon Pál Kálmán igazgató.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, csütörtökön délben, egyedüli magyar utcaszínházi produkcióként nyitotta meg képzeletbeli kapuit a Karzat Színház Vándor Vurstlija, ami békebeli magyar vurstlik hangulatát repítette a Kaszpi-tenger partjára erre a hétvégére.

További képekért kattintson IDE!

A produkció sajátossága, hogy a társulat mindig helyi, fiatal önkéntesekkel egészül ki. Igaz ez a magyaroszági, európai fellépésekre és így van most is Bakuban. Mindig nagy kaland ennyire rövid idő alatt egy csapattá kovácsolni a társaságot tudtuk meg az igazgatótól –, de ennek a produkciónak ez a szépsége és egyben küldetése is. A Forma-1 szervezőivel hónapok óta egyeztetünk a logisztikai, szállítási kérdések mellett erről is. Több hete indult el az önkéntesek kiválasztsa, felkészítése előbb az internet segítségével, majd szerdától már a helyszínen. A Forma-1 szervezőivel nagyon jó volt az együttműködés, hiszen egy ekkora rendezvényen már külön stáb foglalkozik az önkéntesek felkészítésével és ez mindig nagy segítség nekünk.

A galéria képei az önkéntesek betanításakor és a nyitás után készültek.

karzat.eu