Locsolkodás után parkoló építés

Győr+
2019.04.29. 13:56

A Húsvétról, egy különleges győri szafariról, a kórházi parkolólemez kezdődő építkezéséről és az Árpád Parkolóházban megnyílt balett teremről is beszélt Borkai Zsolt a Győrplusz Rádióban. A polgármester a kézis lányoknak is gratulált.

„A Húsvétot családi körben töltöttem, a feleségemmel és a gyerekekkel, és a család hölgy tagjait meg is locsoltam.” – válaszolt a műsorvezetői kérdésre Borkai Zsolt a Győrplusz Rádió hétfői „Mi, Győriek” című magazinműsorában. Mint mondta, a Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, ezért is örömteli, hogy még az ünnepek előtt átadhatták az új belvárosi keresztutat, amely az önkormányzat, az egyházmegye, önzetlen győri vállalkozások és tehetséges alkotók együttműködésével valósulhatott meg. A polgármester utalt dr. Veres András megyéspüspök szavaira, amely szerint a keresztút felállítása egy üzenet a világnak keresztény hitünkről és kultúránkról. A keresztút felavatásáról részletesen itt számoltunk be.

A rádióműsorban egy rendhagyó programról is szó esett, hiszen a közelmúltban szafarira hívta facebook oldalán a győrieket a városvezető. Az apropót az új főbejárat, valamint az orrszarvúház átadása adta. Ahogy azt mi is megírtuk, a Modern Városok Program keretein belül mintegy kétmilliárdos fejlesztés valósul meg az állatkertben, és ennek első elemei készültek el a közelmúltban. A jelentkezőket Borkai Zsolt személyesen kalauzolta végig az állatkerten, akik egy szafaribuszból is megcsodálhatták a parkot. A facebookon megtalálható videó tanúsága szerint még arra is fény derült, hogy a zebra vajon fehér alapon fekete, vagy fekete alapon fehér csíkos-e.

A vidám téma után egy komolyabb következett, hiszen a hétfői műsort követő napon átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így – ugyancsak a Modern Városok Program keretében – kezdődhet a kórházi parkolólemez építése. Ahogy arról mi is hírt adtunk, elsőként a több mint 220 autót befogadni képes ideiglenes parkoló kialakítása kezdődik el az egykori Vadász-laktanyánál. Ez várhatóan május 20-ig elkészül, de megnyitásáig természetesen tovább használható a kórház melletti parkoló. A Szent Imre útról, kis ívben kanyarodva közelíthető majd meg az ideiglenes parkoló, amelyet ingyenesen lehet igénybe venni. Innen egyébként gyalogosan a Győr Pláza melletti út járdáin lehet biztonságosan eljutni a kórházhoz. Fontos információ, hogy a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők a beruházás teljes időtartama alatt használhatják a rendelőintézet melletti parkolórészt, amely csak a Szent Imre út felől közelíthető meg, és természetesen aki beteget hoz, az is leteheti őt a bejáratnál, de parkolni ott nem tud. A beruházás, amelynek során a jelenlegihez képest mintegy 180 új parkolóhely létesül, várhatóan 2020 tavaszán készül el, vagyis alig egy éven belül jelentősen nő a parkolási kapacitás a kórház környezetében. Jövő héten további fontos tudnivalókat olvashat majd a parkolóhasználatról oldalunkon.

A műsorvezetők végezetül egy másik parkolóház, az Árpád úti épületet is megemlítették, hiszen a múlt hét folyamán itt adták át a Győri Balett új próbatermét, amely az önkormányzat beruházásában valósult meg (beszámolónk itt olvasható). „A társulat az idén 40 éves, és mi rendkívül büszkék vagyunk rájuk. Az új próbaterem méltó helyszíne a felkészülésüknek.” – fogalmazott a polgármester, aki utalt a közelgő színházfelújításra is, amely huszonegyedik századi környezetet teremt majd a Győri Nemzeti Színház és a balett társulatának is.

Bár külön témaként nem szerepelt, Borkai Zsolt nem mulasztott el gratulálni a Győri Audi ETO KC kézilabdázóinak, akik a Magyar Kupa után a hétvégén a Magyar Bajnokságot is megnyerték. Már csak a Bajnokok Ligája négyes döntője van hátra, ami a május 11-i hétvégén következik!

Szerző: Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor