Viharosan kezdődött a múlt hét

Negyvennégy esethez vonultak a tűzoltók

Fotó: Katasztrófavédelem
Katasztrófavédelem
2020.06.23. 05:46

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg.

Viharosan kezdődött a múlt hét! Győr-Moson-Sopron megyében hétfőn három fakidőléshez riasztották a tűzoltókat.

A reggeli órákban a város hivatásos tűzoltóit Győrben a Szigethy Attila útra egy parkolóba riasztották, ahol egy ott parkoló autóra dőlt egy faág. Délután szintén a Szigethy Attila úton a játszótéren lévő padokra szakadtak faágak. Mosonmagyaróváron a Platán soron pedig egy családi ház tetejére hasadt egy nagy faág. A tűzoltók mindegyik helyszínen motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították a veszélyt jelentő növényeket. Személyi sérülés nem történt.  

Árokba hajtott egy személygépkocsi a 84-es főúton, Lövő és Újkér között szerda délután. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet. A sofőrt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.  

Három személygépkocsi karambolozott Győrben a 83-as főúton, az M1-es autópálya felhajtójának közelében csütörtökön délután. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki. 

Felborult egy utánfutót húzó kisteherautó péntek reggel a Győr és Győrújbarát közötti úton. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik a helyszínelés után visszaállították kerekeire az autót. A sofőr nem sérült meg a balesetben. 

Vasárnap kora reggel egy parkoló autónak ütközött egy személykocsi Beziben, a Szabadság utcában. A lébényi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Forrás: Katasztrófavédelem

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #tűzeset | #tűzoltók |