05.02.-05. A missziós kereszt a győri Szent Kamillus-templomban


Május 2-5. közötti napokban a missziós kereszt a győri Szent Kamillus-templomban tekinthető meg.

Hirdetés

A programsorozat május 2-án csütörtökön 16 órakor kezdődik a kereszt ünnepélyes fogadásával, majd a jelenlévők Kálmán Imre, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusának előadásán keresztül bővebb információt kaphatnak az Oltáriszentségről. Az előadást követően Imre atya 19 órakor szentmisét mutat be.

Május 3-án pénteken 18 órakor Kaposi Gábor egyetemi lelkész, Győr-révfalui plébános előadást tart a templomban “Értünk szenvedett” címmel, majd az előadás után 18.30 órakor keresztúton lehet részt venni a templomban. 19 órakor Kaposi Gábor atya szentmisét mutat be, majd hódolatunkat fejezhetjük ki a missziós kereszt előtt.

Május 4-én szombaton 9-14 óráig szentségimádás. 18 órakor Juhos Imre, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola lelkiigazgatója “Máriával a kereszt alatt” címmel előadást tart, Az előadást követően 19 órakor Imre atya szentmisét mutat be.

Május 5-én vasárnap a 8 órai szentmisével kezdődik a nap, majd 9.30 órakor ünnepi szentmisén vehetnek részt Anyák Napja alkalmából, melyen versekkel és virágokkal köszöntik az édesanyákat és nagymamákat. 15-19 óráig lehetőség van a missziós kereszt előtti imádságokra, s hódolatra a nyitott templomban. A missziós kereszt fogadásának programsorozata a 19 órai szentmisével zárul.

Győri Szent Kamillus Plébánia, Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: NEK Titkárság, Szent Kamillus-templom

további programok
2024-08-12

Könyvklub: Parti Nagy Lajos művei

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programja.

részletek
2024-08-10

Cserók Placc

Termelői piac és kézműves vásár.

részletek