Európa legjobb egyenruhás judósai érkeznek Győrbe

Győr+
2019.05.07. 15:08

Rendőr Judo Európa-Bajnokságot rendeznek a hétvégén Győrben, ahol tizenöt ország legjobb egyenruhásai mérik össze tudásukat. A rangos eseménynek az Olimpiai Sportpark ad otthont, védnöke pedig Borkai Zsolt polgármester lesz.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség 2015-ben vállalta fel, hogy 2019 májusában megszervezi a Rendőr Judo Európa-Bajnokságot. A helyszín kiválasztásában a sportszövetség segítséget kért a Magyar Judo Szövetségtől, akik vállalták a verseny szakmai lebonyolítását. Az ő javaslatukra kérte fel a Magyar Rendészeti Sportszövetség Győr városát és Borkai Zsolt polgármester urat, hogy a sport területén több sikeres világ- és Európa bajnokságnak otthont adó város lehessen a Rendőr Európa Bajnokság helyszíne.

– A felkérést a polgármester úr örömmel elfogadta, sőt a verseny egyik védnökségét is elvállalta – ezt már Tóth Gabriella rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője mondta el a Győr+ Média érdeklődésére. – A város támogatásával sikerült helyszínt biztosítani, így az EYOF óta folyamatosan bizonyító multifunkcionális csarnokban, az Olimpiai Sportparkban mérkőznek majd meg a sportolók. A megyei rendőr-főkapitányság pedig az esemény szervezésében kapott szerepet.

A Rendőr Judo Európa-Bajnokságra egyébként 15 ország 156 versenyzője érkezik majd a városba, a versenyek pedig péntektől-vasárnapig tartanak. Pénteken és szombaton az egyéni versenyszámok zajlanak majd, férfiak és nők egyaránt a tatamira lépnek. A csapatok összecsapását pedig majd vasárnap, az esemény zárónapján rendezik meg. A belépés az EB-re ingyenes. A közönség természetesen magyar rendőrökért is szoríthat majd a sporteseményen.

– A magyar versenyzők közül azok indulhatnak a hétvégén, akik az elmúlt évben az Országos Rendőr Judo Versenyen, illetve a Magyar Judo Szövetség által szervezett civil versenyeken a legjobb teljesítményt nyújtották. A magyar színek dicsőségéért 10 férfi és 6 nő harcol majd, egyéniben és csapatban is – zárta Tóth Gabriella rendőr alezredes, sajtószóvivő.

Havassy Anna Katalin