Gőzerővel dolgoznak a Pannon-Víz munkatársai is

Fotó: Pannon-Víz
Győr+
2020.07.22. 13:05

Kedden özönvízszerű esőzést kapott Győr. A zivatar felhők észak-nyugat felől érkeztek, a zápor intenzív szakasza 18:40-től 19:20-ig vonult át a lakott terület felett. A csapadék intenzitása elérte a 100-150 miliméter / óra értéket az Országos Meteorológiai Szolgálat műhold képei szerint.

„A lezúduló özönvíztől percek alatt feltelt az elvezető rendszer. A záporkiömlőkön összesen 61 ezer köbméterrel tehermentesítettük a csatornahálózatot. Nehezítette a vízelvezetést a szélvihar által letört ágak és a leszakított falevelek, illetve a víznyelőkre hullott jég” – mondta el a Pannon-Víz a gyorplusz.hu-nak.

„A csapadékmérők nem rögzítettek rekord mennyiségeket, Újvárosban és Likócson egyaránt 11 miliméter volt. Révfalu határában 22 milimétert mértek az automaták. A lokálisan mért értékek azonban 5-10 perc alatt hullottak le. Sziget, Belváros, Nádorváros és Révfalu belső körzetében viszont jóval nagyobb mennyiség hullott le, szintén rövid idő alatt. A szélvihar fákat csavart ki, vagy tört ketté, és a fákról rengeteg friss hajtást letört. A víznyelők fölé sodort levelek több helyen lassították a vízelvezetést. A Belvárosban, Szigetben, Nádorvárosban és Révfaluban több helyen elöntések alakultak ki. Gond volt a Sarkantyúköz mélyebb részén, és a Gárdonyi utca, Szent István út, Újvilág utca, Tarcsay, Bajcsy Zsilinszky út, térségében. Az Ipar úton csatorna fedlapok vágódtak fel a csatornában kialakult túlnyomás miatt.”

A rendkívüli helyzet felszámolását a Pannon-Víz Zrt. azonnal megkezdte, öt nagyteljesítményű csatorna mosó szippantó gépkocsi dogozott a városban. Kedden este 8 órától fokozatosan normalizálódott a helyzet a főgyűjtő csatornák fokozatosan leürültek.
Kapcsolódó témák: #pannon-víz |