Július utolsó hetében

Sok napsütés a hét első felében

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.07.27. 05:55

A hát közepéig alapvetően nyugodt, napsütéses, kellemes nyári időre számíthatunk. Szerdán aztán egy közelgő front miatt megváltozik az időjárás.

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan átmenetileg egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Csak helyenként élénkülhet meg az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 13 és 18, délután 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék nem várható, de reggelre keleten átmenetileg pára, köd képződhet. A Dunántúlon és a főváros térségében többfelé megélénkülhet a délies szél. A legmelegebb órákban 28-34 fokot mérhetünk.

Szerdán az ország nagy részén kánikulára számíthatunk, de egy közeledő gyenge hidegfront miatt nyugaton és északon a fátyolfelhők mellett gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen, és ezeken a tájakon elszórtan átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Egyre többfelé fordulhat északnyugatira a szél, melyet élénk lökések kísérhetnek. 28 és 35 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #Győr | #időjárás |