Vereséget szenvedtek a fiúk az utolsó hazai meccsen

Győr+
2019.05.11. 20:33

Szokásos időben, szombat este 18 órakor fogadta az AGROFEED ETO-SZESE a Magvassyban a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljait.

A mérkőzést előtt Szabó Andrást búcsúztatta a klub, ugyanis a mai volt pályafutása utolsó hazai pályán játszott mérkőzése. A játék szünetében a Fiú Serdülő III. osztály veretlen bajnokának adták át a jól megérdemelt aranyérmeket. Horváth János csapata 18/18 mérkőzést nyert meg a 2018/2019-es bajnokságban, így jövőre első osztályú serdülő csapatunk mellett már másodosztályban is bizonyíthatunk.

Deáki István a Paár, Czene, Schneider, Goór, Szabó, Papp kezdősort küldte fel a pályára, a kapuban Nahajjal. Első helyzetünkből azonnal hétméterest harcoltunk ki, ám Szabó hibázott a büntető vonalnál, így az első gólunkra várni kellett. Érkezett is az első találat, Czene volt eredményes a következő támadásból, majd jó védekezést követően Paár talált a kapuba gyors indulásból. A balatonboglári fiatalok azonban a hatodik percre felzárkóztak, az eredményjelző ekkor 2-2-t mutatott. A következő percekben fej-fej mellett haladt a két csapat, nem csak az eredményjelzőn, de a kettő perces kiállítások számát tekintve is. A 15. percben a vendégek átvették a vezetést (5-5), a 19. percre meg is léptek két góllal, így Deáki István kénytelen volt időt kérni. Mindössze három percre volt szüksége csapatunknak ahhoz, hogy kiegyenlítsen és az ellenfél vezetőedzőjét kényszerítse időkérésre (22. perc 8-8). Sokoray és Paár üres kapus góljainak köszönhetően a 27. percben visszavettük a vezetést és azt ki sem adtuk a kezünkből a félidő lefújásáig. Félidő: 13-11.

A második játékrészt a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Goór, Szabó, Papp hatosfal kezdte, továbbra is Nahajjal a kapuban. Támadásban frissített Deáki mester, Kőhalmi érkezett a pályára. Első támadásunkból rögtön eredményes volt Szabó, majd Goór kétszer, Schneider pedig egyszer talált kapuba. Kemény védekezés jellemezte mindkét csapat játékát, a védőfal mögött jó kapusteljesítménnyel. Azonban több technikai hibánknak köszönhetően a NEKA újra kiegyenlített a 49. percben (18-18). Az utolsó tíz percre kapuba állt Pulai is, aki azonnal egy védéssel mutatkozott be. A vendégek újítottak, hét támadó játékossal próbálták meg átvenni a vezetést, mely eredményes is volt, sőt, az 54. percben már kétgólos előnyre tettek szert. Az utolsó öt percben Szabó kétszer is a kapuba talált, azonban ez sem volt elég a hátrány ledolgozásához. Végeredmény: 22-26.

Agrofeed ETO-SZESE – NEKA 22-26 /13-11/

Agrofeed ETO-SZESE: Nahaj, Pulai , SZABÓ 4, Bella, SOKORAY 4, Kőhalmi 1, Győri-Dani 1, Goór 3, Schneider 1, Lakosy, Czene 1, Papp, Hollós, Paár 7, Pordán, Edző: Deáki István.

Deáki István: „Elnézést kérek a nézőktől, hogy nem tudtunk közösen ünnepelni. De egy ilyen mérkőzésen, egy félidőben 12 hibát elkövetve nem lehet nyerni.”

etokc.hu
Fotó: Marcali Gábor