Itt is, ott is 3:1

Győr+
2019.05.13. 07:10

Az ETO idegenben, míg a Gyirmót hazai pályán nyert a Merkantil Bank Liga NB II. 37. frodulójában a hétvégén.

Teljesítette az előre meghatározott célt a WKW ETO, s három ponttal tért haza Kazincbarcikáról. A zöld-fehér fiúk három gólt szereztek, míg a KBSC játékosainak csupán csak egyre futotta. Igaz, a vezetést ők szerezték meg.

A mérkőzés első találatára 19. percig kellett várni, ekkor büntetőből szerzett vezetést a KBSC (1-0). A győri válasz a 45. percben érkezett: Madarász szabadrúgása után Bagi fejese jutott a kapuba (1-1).

A szünet után megfogyatkoztak a hazaiak, Fótyikot az 55. percben küldte zuhanyozni a játékvezető. Az ETO nagyobb fordulatszámra kapcsolt, s az emberelőnyös nyomást a 77. percig bírták a kazincbarcikaiak: érkezett Lovrencsics Balázs, aki találatával megfordította az állást (1-2).

Tíz perc múlva újra gólt szerzett a Győr. A sérüléséből felépülő, csereként beálló Kovác Alan döntötte el a találkozót amikor egy kontra végén Bagi gólpasszát juttatta az ellenfél kapujába, kialakítva ezzel a végeredményt (1-3).

A Gyirmót is győzni tudott

Szemerkélő esőben és szeles időjárásban kezdődött a mérkőzés vasárnap késő délután. Az egész meccs alatt a Gyirmót akarata érvényesült, ami a korán megszerzett vezetésnek is köszönhető volt, hiszen a 4. percben Nagy Patrik volt eredményes büntetőből, míg a 29. percben 11 méterről talált a kapuba Szarka (2-0). A másik oldalon Szatmári 25 méterről, szabadrúgásból talált a gyirmóti kapu bal felső sarkába (2-1). A 77. percben Szarka szerzett labdát a félpályánál és indult a kapu felé, mikor a kifutó Urbán mellett eltolta a labdát, a békéscsabai kapus viszont elütötte őt, amiért a játékvezető felmutatta neki a piros lapot. A szabadrúgást 25 méterről Heffler remek mozdulattal bombázta a kapu bal felső sarkába, ezzel beállították a végeredményt: 3-1.

A 79 percben még volt egy kis izgalom, Heffler tolta meg fejjel a labdát a tizenhatoson belül, ám a kimozduló Czinanóval ütközött. A játékvezető ismét a büntető pontra mutatott. A 11-est Nagy Patrik végezte el, de középre tartó lövését szögletre tudta ütni a vendégek kapusa, így a végeredmény már nem változott.

Hannich Péter, a Gyirmót vezetőedzője: Felszabadultabb játékunk mellett ma nagyobb arányú győzelmet érdemeltünk volna, az eredmény nem tükrözte hűen a két csapat közti különbséget. Külön öröm egyesületünk számára Pálfi Donát és Mayer Ádám saját nevelésű játékosaink debütálása.

Boér Gábor a vendégek edzője: Nem volt elég, hogy kivégeztünk magunkat, mások is belénk rúgtak még egyet. Még ebben az összeállításban is volt esélyünk a döntetlenre, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. A jövő hétre csere nélkül maradtunk.

Összefoglaló:

GYIRMÓT FC GYŐR: Pálfi – Villám, Lipták, Szilvási, Széles – Lázár, Nagy P. – Herjeczki (89.p. Mayer), Heffler, Sandal (64.p. Présinger) – Szarka (80.p. Horváth R.) Vezetőedző: Hannich Péter

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE: Uram – Zahorán (55.p. Babinyecz), Mezei, Szatmári, Urbin, Máris (55.p. Vólent), Szalai D., Viczián, Pilán, Szélpál, Sinanovic (77.p. Czinanó) Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: 4.p. Nagy P. (11-es), 29.p. Szarka, 77.p. Heffler ill. 33.p. Szatmári

Sárga lapok: 15.p. Szarka ill. 4.p. Szélpál, 47.p. Máris, 65.p. Pilán
Piros lapok: Uram 74. p

Fotó, forrás: gyirmotfc.hu / eto.hu