Kitüntetések és köszöntések

Elismerésre méltóak a győri iskolák eredményei

Fotók: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2020.08.26. 17:06

Az elmaradt pedagógusnapi tankerületi kitüntetések ünnepélyes átadására, valamint az újonnan kinevezett intézményvezetők köszöntésére és a leköszönő igazgatók búcsúztatására került sor szerdán a Győri Tankerületi Központban.

„A pedagógusnapot 1952 óta ünnepeljük, idén júniusban azonban a pandémiás helyzet miatt elmaradtak a köszönő szavak, a kitüntetések. Jelenleg sem a helyzet, sem a körülmények nem alkalmasak arra, hogy örömünnepet tarthassunk, ennek ellenére szűk körben, méltón köszöntjük a tankerület legkiválóbb pedagógusait” – fogalmazott köszöntőjében Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatója. A tankerület iskoláinak eredményei országos szinten is figyelemre és elismerésre méltóak, ami a kiváló pedagógusoknak köszönhető. „Bízom benne, hogy lesz erejük, akaratuk és szeretetük, hogy folytassák a munkát, és támogassák minden váratlan körülményben is tanítványaikat abban, hogy felkészüljenek a nagybetűs életre és emberré váljanak” – hangsúlyozta az igazgató asszony.

Kaszás Lászlóné Kiváló Pedagógus Életműdíjat vehetett át

A győri oktatási intézményekben dolgozók közül a Kiváló Pedagógus Életműdíjat Kaszás Lászlóné, a Fekete István Általános Iskola pedagógusa, intézményvezetője vehette át. „Elhivatott, mély belső erővel, értékekkel, motivációval rendelkező pedagógusi személyisége példaértékű. Rendkívül kreatív, innovatív, ugyanakkor humánus vezető. Egész pályáját fejlesztő, újító pedagógiai tevékenység jellemezte. Olyan közeget teremtett, ahol a tanulók, szülők és pedagógusok közös akarata, igényei folyamatosan összekapcsolhatók, és egészséges, támogató, hagyományokra épülő iskolai közösséget eredményez. Állandó tagja a Győri Tankerületi Tanácsnak, valamint irányítója a Győr város általános iskoláinak vezetőit tömörítő igazgatói munkaközösségnek.” – olvasható a laudációban.

Kovács Mária az Év Tanítója

Az Év Tanítója díjat Kovács Mária, a Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium tanítója, és Popper Ágnes, a Liszt Ferenc Zeneiskola – AMI tanára, intézményvezető-helyettese érdemelte ki.

Kovács Mária 38 éves pályafutása a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégiumhoz kötődik. „A biztos pont. A sarkcsillag. Fénye mutatja az iskolába kerülő gyermekek számára a tudáshoz, a teljes élet megéléséhez vezető utat.” – írja róla intézményvezetője. Szakvezetőként, munkaközösség vezetőként, tanító szaktanácsadóként végzett tevékenysége számos kollégának nyújtott a minél jobb pedagógussá váláshoz nagyszerű iránymutatást. Tanítóként, és emberként türelem, szeretet, odafigyelés jellemzi. Munkájára a pontos, naprakész felkészültség és példamutató szorgalom jellemző.

Popper Ágnes az Év Tanítója

Popper Ágnes „munkáját pedagógusként és intézményvezető-helyettesként egyaránt odaadással és lelkiismerettel végzi. Tevékenységét mindenkor a segítőkészség, az innováció, a pályázatírás jellemzi. Kiváló szervezőkészségével sok kollégának és diáknak szerez szakmai élményeket. A zeneiskolai versenyek, nemzetközi programok szervezőjeként nagyban hozzájárul az intézmény jó hírnevének öregbítéséhez, a sikeres tehetséggondozáshoz. Tehetséggondozó munkája kiemelkedő. Az iskolai közösségépítésben meghatározó szerepet tölt be. Gondolkodásmódját az együttműködés, a szakmai és közösségi érdekek előtérbe helyezése jellemzi. A pedagógus életpályamodell sikeréhez vezető szaktanácsadóként járul hozzá” – hangzott el a róla szóló jellemzés.

Pappné Rozgonyi Gabriella az Év Tanára

Az Év Tanára díjban Pappné Rozgonyi Gabriella, a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanára, valamint Bognár Gergely, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanára részesült. Pappné Rozgyonyi Gabriella „Kiemelkedő szaktudású, következetes, gyermekcentrikus tanáregyéniség. 37 éves pedagógusi munkája során példaértékű tevékenységet végzett. Óriási szerepe van az intézmény eredményeinek, innovációinak sikerében. Igazi csapatember, együttműködése az élet minden területén kiváló. Nevelő-oktató munkája kiemelkedő színvonalú, hatalmas tudását intézményen belül és azon kívül is megosztja, segítve kollégái szakmai, módszertani megújulását, fejlődését. Városi, megyei és országos továbbképzéseket vezet. A közösségépítésben kimagasló és eredményes feladatot lát el. Elévülhetetlen érdemei vannak a tehetséggondozásban. Számtalan tanulót készített fel különböző versenyekre, akik nagyszerű sikereikkel növelték az intézmény hírnevét.” – olvasható a jellemzésében.

Bognár Gergely az Év Tanára

Bognár Gergely kulcsszerepet vállalt az Öveges labor terveinek elkészítésében a fizika tananyag kidolgozásában, illetve az eltelt hat tanév foglalkozásainak megtartásában. A fizikai kísérletekről készített videói nemcsak az iskolában, hanem az egész régióban segítik a szaktanárok munkáját. Pedagógiai tevékenysége – az Öveges labor vezetőjeként – a tankerület számos intézményének diákjaira is nagy hatással van. Az általa tartott szakkörök és egyetemi előkészítők hozzájárulnak ahhoz, hogy tanítványai eredményesen szerepeljenek az emelt szintű érettségiken és a tantárgyi országos versenyeken. Munkatársaival, tanítványaival mindig jó kapcsolatot teremt. Higgadtsága, kiegyensúlyozottsága jó hatással van az egész közösségre.

Az életmű-díj, mely egy diák munkája

Érdekesség, hogy a kitüntetésekhez járó tárgyjutalmakat, üvegplasztikákat, emlékérmeket és emléktárgyakat a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola, valamint a Győri Kovács Margit Iskola művészeti szakgimnáziumának diákjai tervezték és készítették el saját kezűleg.

Szintén szűk körben adta át Blazovicsné Varga Marianna az újonnan megbízott intézményvezetők kinevezését. Ezen megbízásokat korábban a fővárosi, központi ünnepségen vehették át az intézményvezetők, de ez az esemény is elmaradt idén a veszélyhelyzet miatt. Eszerint a győri illetőségű intézményeknél Németh Péter a Fekete István Általános Iskola, Kropfné Knipp Mária a Váci Mihály Általános Iskola, Sulyokné Kelemen Judit a Radnóti Miklós Általános Iskola, valamint Árnitsné Mohl Ágnes a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium új igazgatója.

Németh Tibor veszi át régi-új kinevezését

Régi-új kinevezését vehette át Horváth Jánosné – Gyárvárosi Általános Iskola, Horváthné Ferencz Judit – Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Németh Tibor – Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, Papp Gyöngyi Erzsébet – Kossuth Lajos Általános Iskola, Szőllősi Zoltánné – Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola, Szilbekné Cseh Györgyi – Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola.

Nyugdíjba vonulása alkalmából elbúcsúztatták Belovitz Ferencnét (Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium) Kaszás Lászlónét (Fekete István Általános Iskola) Répásiné Hajnal Csillát (Váci Mihály Általános Iskola).

Az összes képért kattintson képgalériánkra!

Kapcsolódó témák: #Győr | #Oktatás |