05.26. Best of Friss Hús 2019


A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idei díjazott alkotásaiból láthatnak válogatást az érdeklődők május 26-án 19.30-tól a Rómer Ház mozijában (Győr, Teleki L. u. 21).

Hirdetés

Jövő szerdán (r.: Molvay Norbert, 13′) – a legjobb élőszereplős kisjátékfilm díja


Egy zaklatott huszonéves lány egy délután elindul a városba, hogy rendbehozza az életét. Ehhez olyan helyeket kell meglátogatnia, melyeket nem szeretne és olyan emberekkel kell találkoznia, akiket nem szívesen látna. A film bepillantást enged egy számos nőt érintő élménybe, amivel egyébként sosem találkozna az emberek többsége.

Hármasban (Lengyel Balázs, 11′) – a zsűri különdíja

Veronika és Tibor nyugdíj előtt álló orvosok. A férfi betegsége miatt születésnapjára Veronika egy szokatlan ajándékkal készül, hogy teljesítse férje régi álmát. Az internet segítségével rendel egy szép, fiatal prostituáltat. Ám semmi sem úgy alakul, ahogy Veronika eltervezte.

Szokásjog (r.: Füzes Dániel, 34′) – a legjobb színész díja

Benedek, a fiatal futballultra a meccsnapokért, a szombati balhékért és hűséges, szurkoló bajtársaiért él. Számára ez szenvedély, másoknak céltalan erőszak. Egy nap azonban neki is döntenie kell, hogy egész életén át egy csapatot követ vagy saját útjára lép.

I’m Going Out for Cigarettes (r.:Osman Cerfon, 11′) – a nemzetközi szekció különdíja

A 12 éves Jonathan a nővérével, anyjával és különféle férfiakkal él együtt. Mindnyájuknak egyforma arca van: szekrényekben, fiókokban és a tévében bujkálnak.

Kék óra (r.: Regős Ábel, 20′) – a legjobb színésznő díja

Orsi hosszú évek óta egyedül él és neveli öt éves kislányát, Mankát. Most azonban egy társkereső oldalon megismert férfival randevúra készül. A rövidfilm egy középkorú, egyedülálló anyuka egy különleges estéjét mutatja be.

A vetítés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.

további programok
2024-08-08 - 2024-08-15

Szabadtéri mozik a Győri Könyvtár szervezésében

Ingyenes filmvetítés.

részletek
2024-08-11

Piknik a csillagokkal

Hullócsillag-les.

részletek