Bemutatkozott az ETO új edzője

Győr+
2019.05.21. 11:25

Az ETO FC Győr labdarúgócsapat irányítását a következő szezontól Boér Gábor veszi át. Ezt kedden, sajtótájékoztatón jelentették be.

Az ETO-t az utolsó mérkőzéseseken Herczeg Miklós vezette, a következő szezontól pedig a Békéscsabáról érkező Boér Gábor veszi át a helyét. A szakember a 2015–2016-os idényben a békéscsabaiak NB III-as gárdáját irányította, a 2016–2017-es kiírásban viszont már Zoran Szpisljak munkáját segítette asszisztensként az első csapatnál. 2017 márciusában megbízott vezetőedző lett, majd ezt követően véglegesítették.

A 2017–2018-as NB II-es bajnokságban bronzéremig vezette a Békéscsabát, a mostani kiírásban pedig a hatodik helyen zárt az együttessel, ám Boér néhány hete jelezte: elhagyja a csapatot.

A hírek már korábban is arról szóltak, hogy Győrbe teheti át székhelyét, és hétfőtől ez hivatalossá is vált: Boér Gábor a következő szezontól a győri másodosztályú csapatot irányítja. Az is kiderült, hogy nem egyedül érkezik: vele tart Makra Zsolt is, akivel Békéscsabán is együtt dolgozott. Makra Zsoltot egyébként már ismerhetik a győriek, mivel a 2004 és 2008 között labdarúgóként már szerepelt a zöld-fehér csapatban.

A két szakember egyébként három évre kötelezte el magát a győriekkel.

Fotó: eto.hu