LMP: „A klímaváltozás ránk rúgta az ajtót!”

Győr+
2019.05.21. 13:48

Az európai parlamenti választások tétjéről tartott ismét sajtótájékoztatót az LMP országgyűlési képviselője, Ungár Péter kedd délelőtt Győrben, a Belvárosban.

„Az LMP álláspontja szerint a május 26-ai választások tétje nem más, mint hogy Európa zöld lesz-e vagy sem” – kezdte Ungár Péter. „Azt gondoljuk, hogy nincs több idő várni, a klímaváltozás ránk rúgta az ajtót. Most kell ellene tenni!”

Az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy mindenki érezheti a mindennapjaiban a klímaváltozás hatásait és azt, milyen hatással lehet ez a jövőnkre. Visszaköszön a nagyon magas zöldségárakban, az eddig többnyire ismeretlen, de egyre agresszívebb poloskainvázióban, s legegyszerűbben a világviszonylatban megjelenő időjárási változásokon is.

Ungár Péter

„Itt, Győrben is súlyos természeti károkat okoz nemcsak a klímaváltozás, hanem az a gazdasági rendszer is, amely kiszolgálja a szennyezőket” – folytatta a politikus. „Pontosan tudjuk, hogy Győrnek az ipari parkja köré egy erdősávot kellene ültetni azért, hogy csökkenjen a légszennyezettség. Ez természetesen országos probléma is, a légszennyezettségből eredő betegségek emberéleteket is követelnek. Az LMP azért harcol, hogy egészségesebb környezetet tudjunk az unokáinknak örökíteni és arra kérünk mindenkit, aki ehhez a harchoz szeretne csatlakozni, május 26-án szavazzon az LMP-re és Vágó Gáborra” – zárta a sajtótájékoztatót Ungár Péter, majd újságírói kérdésre elmondta: az egy mandátum megszerzése minimális célkitűzésnek tekinthető, mindenképpen a legalább kettő vagy több EP-mandátumra törekszenek.

Gy.P.

Fotó: Marcali Gábor