Jobbik: Cél az emberek Európája

Győr+
2019.05.22. 12:57

Nem a multicégek, hanem az emberek Európáját építené a jövőben a Jobbik. Erről a párt európai parlamenti képviselőjelöltje beszélt szerdán győri sajtótájékoztatóján.

Dr. Brenner Koloman kiemelte, ha megvalósulna az általuk javasolt bérunió, akár 6-700 ezer, most még kényszerűségből külföldön dolgozó magyar munkavállaló térhetne haza. „Ha az osztrák vagy a német bérek legalább 70-80 százalékát el tudnánk érni, amire reális esély van, akkor sokan hazatérnének, és nem lenne szükség a „migráns” vendégmunkásokra, akikkel most lépten-nyomon találkozhatunk az országban” – mondta a Győr Plusznak a képviselőjelölt.

Dr. Brenner Koloman kiemelte, új kiegyezést szeretnének Európában és látványberuházások helyett az oktatásra, az egészségügyre és a hazai kkv-kra költenék az uniós forrásokat. A Jobbik magas részvételre és minimum 3 mandátumra számít a vasárnapi EP-választáson. „A legutóbbi európai parlamenti választáson mindössze az arra jogosultak 35 százaléka voksolt, most arra számítunk, hogy akár 40-50 százalékos is lehet a részvétel, mi pedig szeretnénk minimum megismételni a legutóbbi teljesítményünket, vagyis legalább három, szerencsés esetben akár négy mandátumra is számítunk” – fogalmazott dr. Brenner Koloman. A Jobbik aktivistái és politikusai a hét folyamán tovább járják az országot és megpróbálnak minél több emberrel elbeszélgetni az EP-választás fontosságáról.

GY.P.

fotó: Marcali Gábor