Megnyílt a felújított Batthyány ligeti játszótér

Győr+
2019.05.23. 09:01

A munkálatok márciusban kezdődtek, amelynek keretében teljesen felújították a park játszóeszközeit.

„Közeledik a vakáció, és a nyár rengeteg programot kínál a gyerekek számára Győrben. Ezek mellett pedig rendezett közterületek, sportpályák, korszerű játszóterek is várják a családokat, amelyeket folyamatosan fejlesztünk. Ezúttal a Batthyány ligeti került sorra, ami a belvárosi és a városközpontba érkező gyerekek, családok kedvelt játszóhelye.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a beruházás elkészültével kapcsolatban.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, a több mint száz éves múltra visszatekintő ligetet évről évre fejlesztik, ezért mára egy igazi, több generációs pihenőpark, amely a játék mellett a kikapcsolódásra, a sportolásra, a KRESZ-pálya révén a játékos tanulásra és az emlékezésre is helyet biztosít. A Batthyány téri játszótér sok család kedvelt időtöltésének helyszíne, ezért is volt fontos annak 26 millió forint értékű rekonstrukciója.

A munkálatok során a Győr-Szol Zrt. a játszótér összes eszközét felújította, az esési felületekre pedig korszerű, rekortán borítás került. A járófelületek gyöngykavics burkolatát felfrissítették, a játszótér fa kerítését pedig táblás fémkerítésre cserélték.

Fotó: Marcali Gábor