Az év legédesebb hétvégéje Győrben – Fotók!

Győr+
2019.05.24. 20:39

Csokoládé, bonbon, kürtőskalács, marcipán, macaron, óriáspalacsinta, flódni, grillázs, churros és megannyi más édesség mellett street food ételek, valamint kézműves sörök, gyümölcsborok is szerepelnek a győri csokoládé- és édességünnepen ezen a hétvégén a Dunakapu téren.

Pénteken délutántól már kóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk a finomabbnál finomabb kézműves édességeket. A hivatalos megnyitó előtt Borkai Zsolt polgármester Kis Sándor séffel közösen készítette el kedvenc ételét a gasztroszínpadon. Mivel a polgármester kevésbe kedveli az édességet, viszont a pörköltet annál inkább, ezért esett a választás a hortobágyi húsos palacsintára.

Borkai Zsolt polgármester Kis Sándor séffel készítette el kedvenc ételét

Borkai Zsolt elárulta, szokott otthon főzni, elsősorban a vadhúsok és a steakek elkészítésében jeleskedik, kedvence a vaddisznómáj. Ennek ellenére a polgármester szakavatott mozdulatokkal keverte ki a palacsinta tésztát, majd profi módon tekerte bele a tölteléket és díszítette. A nézőközönség pedig dicsérő szavak mellett fogyasztotta el a különleges ételt.

Hortobágyi húsos palacsinta készült a gasztroszínpadon

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott: a rendezvény célja az édességfogyasztás „kultúrájának” átalakítása, a mennyiségi helyett a minőségi fogyasztás népszerűsítése. Az, hogy a multinacionális termékek mellett alternatívát mutasson, és olyan hazai manufaktúrák, cukrászdák és kereskedők termékeit kínálja, amelyek együtt, egy időben és egy helyen sehol máshol nem találhatóak meg – mondta Rebrus Csaba szervező.

Kezdetét vette a csokoládé- és édességünnep Győrben

Borkai Zsolt nyitotta meg a rendezvényt, aki kifejtette, örül, hogy végre jó időben kezdődhet el a fesztiválszezon Győrben. Az Édes Napok pedig immár hetedik éve kínál nívós gasztronómiát és kulturális programokat. A város arra törekszik, hogy hétről hétre, mindig valami újat kínáljon a győrieknek, hogy jól érezzék magukat a barokk Belvárosban. Végül megköszönte a NEMAK támogatását, aki a rendezvény főszponzora.

Finomabbnál finomabb kézműves édességeket kóstolhatunk

A vendéglátás mellett napközben izgalmas szakmai programok várják a gasztronómia iránt érdeklődőket. Neves séfek, cukrászok, csokoládémesterek mutatják be szakmájuk fortélyait. A fesztiválhangulatot este a zenei színpadon hazánk legnépszerűbb előadóművészei biztosítják, pénteken a Leander Kills, szombaton az Ocho Macho, vasárnap pedig az Esti Egyenleg lép színpadra. A családokat különféle játékokkal és meglepetésekkel várják.

Már péntek délutántól várják a vásárlókat a Dunakapu téren

A rendezvény pénteken 23 óráig, szombaton és vasárnap 10 és 23 óra között várja az érdeklődőket.

A részletes program ITT olvasható.

Földvári Gabriella

Fotó: MekliZ Fotóstúdió, Marcali Gábor