A káros szenvedélyek ellen határok nélkül

Győr+
2019.05.30. 12:46

A nemzetközi pályázaton négy győri alkotó is díjat nyert, őket köszöntötték a Városházán.

A győri és galántai közös hagyományokat követve az idén már tizenötödik alkalommal hirdettek eredményt a fiatalok számára kiírt alkohol-, drog- és dohányzás ellenes alkotások pályázatán. A nemzetközi zsűri kiértékelése után Galántán tartották a díjak átadását, ahol kiderült, négy győri fiatal is a legjobbak közé került. A győri díjazottakat Radnóti Ákos alpolgármester és dr. Schmidt Péter, az Egészséges Nemzedékért Alapítvány elnöke köszöntötte a Városházán.

„Az idei évben rekord számú, 1300 pályázó adta be művét, és a díjazottak közül négy győri fiatal. Ez a program az egészségnevelés fontos eszköze, mert a diákok a téma kapcsán elgondolkoznak a függőség veszélyein, a munkákból készült kiállítások alkalmával pedig kortársaik is megismerhetik azokat” – fogalmazott dr. Schmidt Péter.

Radnóti Ákos gratulált a díjazottaknak, majd rámutatott, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az ifjúságra, a fiatalok védelmére, akár a Városi Diák Fórum, akár például a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum keretein belül is.

A gyermekek nemzetközi képzőművészeti versenyén elismerést kapott győri fiatalok: Vastag Boróka, Horváth Panka, Hancz Virág Dóra, Gyenese Anna, mindannyian a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulói. A Városházán köszöntötték Tóth Konstatin OSB gimnáziumi igazgatót és Tárkányi-Zöld Gabriella felkészítő tanárt is.

Gyenese Anna elmondta, ő az alkotása témájául a telefonfüggőséget választotta, és a képén megjelenő, önkívületben lebegő lány szíve helyén egy telefon van, az alakot pedig teljesen behálózza a telefonzsinór. Hozzátette, a függőség esetén legtöbbször a drogot, a dohányzást, vagy az alkoholt szokták kiemelni, ám a kortársai körében a legnagyobb érintettséget a telefonfüggőség jelent.

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor