Lezárták a Petőfi híd alatti parkolót és az alsó rakpartot

Győr+
2019.05.30. 16:38

Az áradás miatt a Győr-Szol Zrt. lezárta Győrben a Petőfi híd alatti ingyenes parkoló egy részét, de további forgalomkorlátozással is számolni kell!

Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Rába várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. május 31-én, pénteken reggel 6 órától lezárja Győrben a Petőfi híd alatti ingyenes parkoló egy részét, a közlekedő út és a folyó között elhelyezkedő parkolóhelyeket.

Az előrejelzések szerint a folyó pénteken délután kiléphet medréből, ezért a szolgáltató kéri a közlekedő út és a folyó közötti részen parkoló járművek vezetőit, hogy minél előbb hagyják el a területet! Az árhullám levonulását és a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően a Győr-Szol Zrt. ismét megnyitja a parkoló teljes területét.

A Mosoni-Duna vízszintje ma hajnalra elérte a belvárosban a Móricz Zsigmond alsó rakparti út Kossuth-híd alatti szakaszát, ezért péntek reggel 6.30-kor lezárták a forgalom elől a rakparti utat.


Olvasói fotó: Néma Veronika

A Révfalu – Belváros közötti forgalmat a Széchenyi híd és a Jedlik híd felé terelik, így aki az Árkád jelzőlámpás körforgalomtól autózik Révfalu irányába, haladjon tovább a Széchenyi hídon és a Szövetség utcán át hajtson Révfaluba.

Aki Révfaluból szeretne autózni a Belváros irányába, a Rónay Jácint út helyett az Egyetem felé autózzon a Jedlik híd felé.

A rakpart lezárása csak kis mértékben érinti a menetrend szerinti autóbuszok útvonalát: a lezárás miatt az alsó rakparti út helyett a Dunakapu téren keresztül közlekednek az autóbuszok, megállóhelyet is biztosítva a téren.

A lezárás érinti a Kossuth híd forgalmát is, oda csak az autóbuszok, valamint a Káptalandombi, Jedlik Ányos utcai gyalogos-zónába engedéllyel behajtók autózhatnak be.

A Kossuth hídon a gyalogos és kerékpáros forgalom korlátozás nélkül közlekedhet.

Fontos információ még, hogy a Móricz Zsigmond alsó rakparton a lezárás csak Kossuth híd alatti szakaszát érinti jelenleg. A rakparti út melletti parkoló használható, elérhető – a zárás nem érinti!

Az útlezárás fenntartását a Mosoni-Duna apadási ütemétől teszik függővé – erről a későbbiekben fogjuk tájékoztatni a lakókat, közlekedőket.

Fotó: Czika László Balázs, Marcali Gábor