Az M1-es autópályán

Embercsempészeket fogtak el a rendőrök Bábolna térségében

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.10.08. 06:40

Összesen tizenhárom illegális bevándorlót akart Ausztriába juttatni egy koszovói és egy moldáv sofőr.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi, illetve a Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg egy magyar és egy lengyel honosságú gépkocsit október 8-án fél 5-kor az M1-es autópálya 93. kilométerénél, Bábolna térségében. Az Ausztria irányába haladó járművekben a koszovói és a moldáv sofőrökön kívül összesen tizenhárom, magát szír állampolgárnak valló ember utazott.

A gépkocsik utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, valamint a sofőröket is elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális bevándorlókat– meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Fotó: Police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Kapcsolódó témák: #rendőrség |