Pedagógusnap a Zsinagógában – Fotók!

Győr+
2019.06.03. 18:00

A Győri Tankerületi Központ mind a 3300 pedagógusa, pedagógiai munkát segítő dolgozója rászolgált az elismerésre – ezt Blazovicsné Varga Marianna igazgató mondta a győri Pedagógusnapi ünnepségen.

A győri tankerület a Zsinagóga épületében tartott hétfői ünnepségén méltatta, köszönte meg és ismerte el a pedagógusok áldozatos és kiemelkedő munkáját. Elsőként Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntötte az ünneplőket, aki többek mellett arról beszélt, hogy a pedagógus pálya a legszebb életpálya, sikerekkel, kudarcokkal. A pedagógusok számára a legnagyobb kihívás, és felelősség az “hogyan csiszolnak a kis kövekből, gyémántokat”.

Széles Sándor kormánymegbízott is a tanárok felelősségéről beszélt, arról, hogy egy jó pedagógusra mindig emlékezni fognak a tanítványai.

Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese, az egyetem és a Győri Tankerületi Központ együttműködését méltatta, megemlítve, hogy összesen 12 projektben működtek, működnek együtt.

Az ünnepség résztvevői

“A Győri Tankerületi Központ a magas színvonalú oktató-nevelő munkához szükséges infrastrukturális feltételeket is biztosítja” – emelte ki a tankerület igazgatója. “Ebben a tanévben 83 projekt kezdődött el az iskolákban, közel 4 milliárd forint pályázati forrásból. 3,3 milliárd forintból 7 győri és több kistelepülési intézmény újulhatott meg, jelenleg pedig 8 intézményben folynak már az előkészületek újabb fejlesztésekre. Ezen felül 326 millió forintot fordítottak állagjavításra, karbantartásra” – tájékoztatott Blazovicsné Varga Marianna.

Az emléktárgyakat diákok tervezték és készítették

Kiváló Pedagógus Életműdíjat” vehetett át Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium intézményvezető-helyettese, Tóth Margit Kornélia, a gyömörei Háry László Általános Iskola intézményvezetője és Valastyánné Rábl Stefánia, a Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezető-heyettese.

„Az Év Tanítója” díjat Kissné Fazekas Gabriella, a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Péterfia Marianna, a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanítója kapta.

„Az Év Tanára” díjat általános iskolai kategóriában Berta Attiláné, a Jánossomorjai Körzeti Iskola és Szakács Sándor, a Sokorópátkai Általános iskola intézményvezető-helyettese érdemelte ki. Középiskolai kategóriában Dömötörné Horváth Erzsébet, a Kazinczy gimnázium és Juhász Zoltán a Révai gimnázium tanára lett a díjazott.

„Az Év Dolgozója” Jenei Jánosné, a Mosonszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és Molnár Jánosné, az Enesei Általános Iskola iskolatitkára lett.

Ünnepi műsor

Elismerő oklevélben 18 dolgozó részesült. A kitüntetések és emléktárgyak különlegessége, hogy diákok tervezték, és készítették el azokat. Az ünnepségen a Liszt Ferenc Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort.

Földvári Gabriella
Fotó: MekliZ Fotóstúdió/Raczenböck Aliz