Változik a vonatközlekedés pünkösdkor

Győr+
2019.06.04. 06:24

A MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket – lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal – elővételben váltsák meg.

Pünkösdkor változik a vonatok közlekedési rendje: június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én kedden pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-vonatokhoz a helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – pluszkocsikat kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket – lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal –elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét, továbbá a Vonatinfó alkalmazásból vagy online megvásárolható és a vonatokon elektronikusan bemutatható e-vonatjegyet.

Folyamatosan, így az ünnepi időszakban is érvényesek az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezmények. Ezekről és a pontos menetrendről a vasúttársaság honlapján található bővebb információ.

Fotó: Győr+ archívum

MÁV Start.