Bemutatták a hangos Bibliát

Győr+
2019.06.06. 09:08

Közel félszázan igényelték Győrben a hangos Bibliát, melynek bemutatója szerdán volt a Látássérültek Nyugat-Dunántúli Regionális Rehabilitációs Központjában.

Miklós Tibor, a Bartimeus egyesület elnöke és munkatársai ismertették az érdeklődőknek a hangos Biblia használatát. A látássérült férfi elmondta: a látássérültek mellett azoknak is ajánlja, akiknek az olvasás nehézséget okoz. Amíg a Braille-könyv nagy helyet foglal el, addig a „kis kütyü” segítségével bárhol, bármikor hallgatható a teljes, magyar nyelvű Biblia. „Teljesen akadálymentesítettük a látássérültek részére Istennek az igéjét.”

Hazánkban 2013 óta használják az eszközt, eddig több mint hatezret osztottak ki belőle, elsősorban egyházakkal, szervezetekkel dolgoznak együtt. Az eszköz használata könnyen elsajátítható, és navigálni is könnyen lehet az egyes könyvek, részek között. Kikapcsolás után is megjegyzi, hogy hol tartott az olvasásban, így oda bármikor visszatérhet. A készüléket napelemmel szerelték fel, így ott is használható, ahol elektromos energia nem, de a napsütés biztosított.

Győri Sándorné Ili olyan sorstársaktól hallotta, hogy milyen jó dolog az eszköz, akik már használjak. „Hozzátartozik az általános műveltséghez, mivel angol nyelven is hallgatható, segít a nyelvtanulásomban. Úgy tudom, akár rádiót is lehet vele hallgatni és más hangoskönyv is hallgatható vele.”

Mórocz Tibor szervező elmondta, Győrben előzetesen közel félszázan igényeltek audiobibliát, melyet ingyenesen kapnak meg.

Földvári Gabriella
Fotó: MekliZ Fotóstúdió / Raczenböck Aliz