Új játékosok érkeznek

Győr+
2019.06.08. 17:59

A csalódást jelentő idény után alaposan megújul az UNI Győr női kosárlabdacsapatának játékoskerete.

Az orosz Nagyezsda Orenburg csapatától érkezik a 34 éves spanyol Sandra Ygueravide, aki előző klubjával az Euroligában kezdte az évet, majd átkerült az Európa-kupába, melyet meg is nyert az Orenburg. Ugyancsak egyes poszton bevethető a BEAC fiatal kosarasa, Papp Klaudia, aki a fővárosiak egyik legponterősebb játékosa volt. Győrben folytatja pályafutását a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb ígérete, a tizenhét éves Dombai Réka, akit a Vasastól igazoltak le a zöld-fehérek. Győri lesz a 19 éves BEAC-os Dúl Panka, valamint a ceglédi Révész Boróka is.

„Ami a belső posztokat illeti, visszatér Mansaré Manty Szekszárdról, érkezik a válogatott Barnai Judit a Csatától, valamint a korábban nálunk játszó szlovák válogatott Zofia Hruscaková. A center posztra még egy játékost szeretnénk igazolni, végső tárgyalási fázisban vagyunk egy meghatározó kosarassal. Reményeink szerint mihamarabb őt is be tudjuk mutatni” – mondta Fűzy András.

Az már korábban eldőlt, hogy Milos Pavlovic további két évig marad vezetőedző. A szerb szakember munkáját Fűzy-Antolovics Adél és Bojan Ivanovic másodedzők segítik, az erőnlétért továbbra is Sebestyén Balázs felel, míg a fizioterapeuta Burdi Szabolcs marad. A klub korábbi névadó szponzorával nem hosszabbít szerződést, azt viszont még nem lehet tudni, ki lesz a főtámogató.

Gy.P.