Több mint nyolcszázan érkeznek a vb-re

Győr+
2019.06.09. 18:21

Lezárult a név szerinti nevezés az I. Junior Torna Világbajnokságra.

A versenyzők, edzők, szakmai stábtagok összesen több mint nyolcszázan érkeznek a győri vb-re, a tervek szerint a szervezők június 23-től fogadják a delegációkat. A vb versenyhelyszíne az Audi Aréna lesz, amelynek beépítése június közepén megkezdődik.

A versenyeket 27. és 30. között rendezik, 24-én egy gyakorló nap, majd 25-én és 26-án egy-egy pódiumedzés előzi meg a junior torna-világbajnokságot. Az első hivatalos versenynapon a fiúk egyéni összetett döntőjét, valamint a csapatdöntőt rendezik, egy nappal később, 28-án ugyanez lesz a program a lányoknak. A két nap során a versenyzők kvalifikálnak a szerenkénti döntőkre is, amelyeket 29-én és 30-án láthatnak majd a nézők. Június 29-én a lányok az ugrás és a felemás korlát, a fiúk pedig a talaj, a ló és a gyűrű fináléjában versenyeznek. A zárónapon a lányok a gerenda- és a talajgyakorlatokat, a fiúk pedig az ugrás-, a korlát- és a nyújtógyakorlatokat mutatják be.

A magyar színeket hat versenyző képviseli, rajtuk kívül további két tartalékot is megneveztek a szakemberek. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett alkotja a magyar csapatot, míg tartalékként Szmirnov Anna tagja a keretnek. A fiúknál Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs készülhet a sportág első junior világbajnokságára. A fiúk esetében az utolsó pillanatokban dől el, hogy ki lesz az a három tornász, aki indulhat a vb-n.

Stuttgartban már legyártották azokat a szereket, amelyeken Győrben versenyeznek majd. Ezek az eszközök – összesen tizenöt kamionnyi – várhatóan június 15-én érkeznek Magyarországra.

A nézők a belépőket a jegymester.hu-n vásárolhatják meg.