Jövőre Győrben vetélkednek a nyugdíjasok

Győr+
2019.06.13. 06:05

Gyula, Debrecen, Balatonfüred, Komárom és Szolnok után 2020-ban Győr rendezi a nyugdíjasok vetélkedőjét, amelyen a hat város szépkorú csapatai mérik össze tudásukat.

A vetélkedősorozat 2014-ben a Gyula, Debrecen, Balatonfüred, Komárom, Szolnok és Győr polgármesterei által aláírt kulturális megállapodás nyomán jött létre. Városunkat az előző években és idén is az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület 10 fős csapata képviselte.

A versenyen a csapat tagjai versekkel, idézetekkel és a városháza tornyából felhangzó dallal mutatták be Győrt nagy sikerrel, majd a rendező város, Szolnokhoz kötődő történelmi és kulturális ismereteikről bizonyítottak az Arrabona egyesület nyugdíjasai. Városunk csapata kiemelkedő eredményeket ért el akár kosárlabdázás, akár színházi ismeretek, akár versírás volt a feladatok között.

A versenyzést követően a szervezők összesítették a kapott és szerzett pontokat és kiosztották a díjakat, az Arrabona a „Leglelkesebb” csapat díját nyerte. A szolnoki szervezőktől az egyesület nevében Rákosi Zsolt János elnök átvette a rendezvény vándorbotját, amelyet a 2020-as tavaszi találkozásig Győr őriz.

Fotó: Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület

Szabó Csilla