‘Már elhisszük, hogy bárki verhető’

Győr+
2019.06.14. 15:34

Balla Virág szerint nagyon jól jött neki és Devecseriné Takács Kincsőnek, hogy a duisburgi Világkupán legyőzték a két éve verhetetlen kanadai párost, hiszen így maximális önbizalommal állhatnak majd rajthoz a szegedi világbajnokságon - írja a győri sportolókról a kajakkenusport.hu.

Két aranyat és egy bronzérmet nyert a duisburgi Világkupán Balla Virág. A Győr Európa-bajnok, vb-ezüstérmes kenusa Devecseriné Takács Kincsővel olimpiai számban, 500 párosban nagy meglepetésre legyőzte a Laurence Vincent-Lapointe, Katie Vincent kanadai kettőst. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség hírlevelében úgy fogalmazott, hogy sokkoló vereséget szenvedett a két éve veretlen kanadai páros.

„Nagyon elégedett vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen jól fog sikerülni a Világkupa, hiszen előtte való hétvégén is versenyeztünk a hazai válogatón, arra sem pihentünk rá, és erre a Világkupára sem” – kezdte az Info Rádió Víztükör című adásában Balla Virág. “Éreztem, hogy kicsit fáradt vagyok, de sikerült teljes erőbedobással, maximális koncentrációval odafigyelni a pályákra. A legjobbak közül csak a fehéroroszok hiányoztak párosban. Attól tartottunk Kincsővel, hogy nem fogunk tudni saját magunkra koncentrálni, mert a hazai versenyeken az első 100 méteren kiugrunk a mezőnyből, most viszont a befutóig ott voltak mellettünk a kanadaiak. Nem is láttuk, hogy ki van elől, ők vagy mi, de nem volt könnyű úgy odatenni magunkat, hogy tudtuk, hogy ők is ott vannak mellettünk.”

Balla Virág szerint nagyon hasznos volt a Világkupa, hiszen kiderült, hogy a kanadai páros sem verhetetlen, és ez önbizalmat ad nekik, valamint egy jó visszajelzés, hogy jó úton haladnak.

„Nagyon kellett ez nekünk, hogy a világbajnokságon teljes önbizalommal tudjunk odaállni, és el tudjuk hinni, hogy bárki verhető. Nagyon jó viszonyban vagyunk mindegyik versenyzővel, így a kanadaiakkal is. Mindig jönnek, mosolyognak, gratulálnak, most is így volt. Lehet, hogy nekik ez a vereség jelent majd pluszt, hogy a vébén még jobban odategyék magukat.”

Az elmúlt időszakban nagyon kemény edzései voltak Balla Virágnak és Devecseriné Takács Kincsőnek, a pünkösdi hétvégét így meg is kapták pihenőnek, de azt követően újra elindult a munka, és a második válogatóra se pihennek rá, hanem az Európa Játékokra időzítik a formát – olvasható a kajakkenusport.hu oldalán.

„Az Európa Játékok egy nagyon jó előkészítője lesz a világbajnokságnak, hiszen csak a kanadai páros fog hiányozni a világelitből” – nyilatkozta Balla Virág.

A második válogatót június 18. és 20. között rendezik Szolnokon, a következő héten pedig már az Európa Játékokra utaznak a legjobb magyar versenyzők.

Forrás: kajakkenusport.hu