Szemszög

Együtt sikerült! Erőt adó magyar győzelem

Illusztráció: MTI
Havassy Anna Katalin jegyzete
2020.11.13. 11:15

Ez a győzelem sokkal több, mint sportsiker. A magyar válogatott tegnapi győzelme vitamin volt mindenkinek, ami lendületet és hitet adhat.

A csütörtök esti meccs krónikáját mindenkit tudja: hősies küzdelemben győzött a magyar válogatott és kijutott a jövő évi Európa Bajnokságra. A labdarúgás diadala volt ez, ám sokkal többet nyertünk csütörtök este, ezekben a nehéz időkben.

A foci megosztó téma, vitatkozni azzal a ténnyel viszont majdnemhogy felesleges: az egyik legnépszerűbb sport a világon és így Magyarországon is. A válogatottra mindig is extra figyelem vetül, csütörtök este pedig az utóbbi évek legfontosabb meccsét vívta meg a csapat. Ráadásul milyen körülmények között?! Gulácsi, a legbiztosabb pont hibázott, s hátrányba került a csapat. Viszont nem roppant meg, erővel, szívvel, lélekkel is hittel játszott. A taktika bejött, fordítottak a srácok, s az álmok valóra váltak. Örömmámorban úszott a Puskás Aréna, nézők nélkül, de egy ország szívdobbanását közvetítve.

Ez a győzelem sokkal több, mint sportsiker. Több, mint egy kemény munka eredménye. Ez a győzelem olyan erőt adhat nekünk magyaroknak, ami most, a koronavírus járvány idején létszükséglet. A srácoktól ajándékba kaptunk egy mintát kitartásból, hitből, reményből és szívből. Hogy egy csapat az egységtől lesz igazi Csapat, hogy ha valaki hibázik, a többiek sokszoros erővel küzdenek, egymásért, mindenkiért és az országért!

Fotó: MTI

A mérkőzés előtti napokban persze a Sors még egy kicsit átírta a forgatókönyvet, s úgy rendezte, hogy amikor már megnyugodtunk volna, hogy a lassan tini világsztárrá érő Szoboszlai Dominik hazajöhet, akkor meg Marco Rossit, a szövetségi kapitányt az utolsó pillanatban vitte távol a covid a csapatától. A válogatott kibírta a nyomást és a hiányát, a leckét amit feladott, szinte hibátlanul mondták vissza és erőből is ötösre vizsgáztak.

Többet jelent most ez a győzelem sportsikernél, annál, hogy ott lehetünk az Európa Bajnokságon. Úgy kellett most a magyaroknak a siker, mint a maszk alatt vett levegő. A szorongás amit a koronavírus járvány kelt, a bizonytalanság, a félelmek a mindennapjaink része lett. Minden apró örömforrás, siker hatalmas lelki töltet, s mint tudjuk: ha a lélek jól van, akkor az immunrendszer is erősebb. A magyar válogatott tegnapi győzelme vitamin volt mindenkinek, ami lendületet és hitet adhat.

Mert ahogy a labdarúgóinknak együtt sikerült, nekünk is csak együtt sikerülhet! Ők megcsinálták, ott vannak az Európa Bajnokságon, Magyarország pedig legyőzi a koronavírust! Mert együtt erősek vagyunk és együtt sikerül!

Sok megható pillanat volt csütörtök este. A legfelkavaróbb mégis az volt, amikor a magyar focistákat a szolgálatban lévő mentők, tűzoltók és rendőrök jutalmazták vastapssal. Azok az egyenruhások, akik igazi hősök, akik nap mint nap harcolnak a láthatatlan ellenséggel. Nem tudom szabad-e, de én ezt a győzelmet mindenkinek ajánlom, aki harcol a vírus ellen. Akár a frontvonalban, akár csak azzal, hogy felveszi a maszkot és betartja a szabályokat. Mert együtt sikerülni fog, nekünk is! Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország!

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #sport |