06.29.-07.07. Pannonhalmi Levendulanapok


A Pannonhalmi Levendulanapokon az érdeklődők betekintést nyerhetnek az apátsági levendulatermesztés mindennapjaiba, valamint a rengeteg program mellett, idén is lesz Szedd magad akció.

Hirdetés

E különleges program keretében minden levendulaimádó, aki saját kézzel aratott pannonhalmi levendulával szeretne hazatérni, egyúttal megismerkedhet a levendulatermesztés fortélyaival, a monostori gyógynövényekkel és a szerzetesi gyógyászati hagyományokkal. A Gyógynövénykertben előadásokkal, vezetett tematikus sétákkal és kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Hétköznap és szombatonként látványlepárlást is tartanak, ahol testközelből nyomon követhető az illóolaj lepárlásának folyamata.

29-én Feller Adrienne előadása lesz Az illatos házipatika címmel.

A csodás illatok mellett az ízlelőbimbóitokról sem feledkezünk meg, levendulás finomságokkal, ínycsiklandó szendvicsekkel és apátsági borokkal várják a gasztronómia iránt érdeklődőket. Ötödik alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezik meg a Levendula SWEET édességnapot (06.29.), ahol a Pausa és vendég cukrászműhelyek klasszikus és újszerű levendulás különlegességeit kóstolhatjátok meg a látogatók.

Szombat esténként koncertek lesznek: a nyitó héten ingyenesen Hoppáré Zenekar (06.29.) koncert, az utolsó szombaton pedig a Margaret Island (07.06.) „A csend színei” akusztikus koncertjével zárják. (Sold out!)

A Levendulanapok idején a kert megtekintése díjmentes, a kézműves programokra a helyszínen lehet jegyet váltani.

további programok

Kiállítások, koncertek, filmélmények várnak ránk 

Számos ingyenes program várja a győrieket és a városba látogatókat. Ezekből szemezgettünk.

részletek