Új, ingyenes parkolók a Petőfi-híd lábánál

Győr+
2019.06.20. 14:36

Harmincegy új, ingyenes parkolót alakított ki a város a Petőfi téren, a Petőfi híd újvárosi lábánál.

Az autósok igényét jól mutatja, hogy már a rövid, hivatalos átadó előtt elfoglalták a parkolóhelyek többségét. Borkai Zsolt polgármester emlékeztetett arra, hogy évekkel ezelőtt elindult az a program, mely új területek bevonásával minél több parkoló kialakítását szolgálja. “A város létszámának növekedése és a település dinamikus gazdasági, kulturális és sportfejlődése jelentősen növeli a parkolóhelyek iránti igényt, ezért van szükség a szűk utcákat is tehermentesítő parkolóházakra, valamint minden városrészben ki kell használni az üres területek bevonását a parkolóhelyek közé” – fogalmazott Borkai Zsolt. “A törekvést a képviselőtestület minden tagja támogatta, a lehetőségek felkutatásában pedig élen járt dr. Fekete Dávid alpolgármester” – tette hozzá.

Dr. Fekete Dávid alpolgármester elmondta: az újvárosi parkoló kialakításakor 400 négyzetméter terület kapott térkő burkolatot. Harminc normál és egy mozgáskorlátozottak számára kialakított beállót építettek ki. Négy új villanyoszlop kapott helyet, s elültettek hat magaskőris fát. A parkolóhelyek kiépítése 17,3 millió forintba, a közvilágítás pedig 9 és fél millió forintba került. A parkolóhelyekről gyalogosan jól elérhető az evangélikus iskolaközpont, a Kossuth iskola, az egyetem hangversenyterme, de még a belváros is.

A város két vezetője köszönetet mondott a Győr-Szolnak, a Győri Útkezelő Szervezetnek és a Pannon-Víznek a beruházásban történő közreműködésért.

Hajba Ferenc
Fotó: Marcali Gábor