A klasszikus és a kortárs találkozott – FOTÓK!

Győr+
2019.06.21. 09:26

A 15. Magyar Táncfesztivál csütörtöki Gálaestjén a közönség ízelítőt kapott a klasszikus balett elemeit felvonultató előadások részleteiből éppúgy, mint a kortárs koreográfusok által megálmodott táncszínházi előadásokból.

Akik a klasszikus balettet kedvelik, azokat elkényeztették ezen az estén, ugyanis a program első részében fellépett a Moszkvai Imperiál Balett a Hattyúk tava, valamint a Don Quijote egy részletével. A Bukaresti Nemzeti Operaház Balettegyüttese a Kalóz című darabjának, a Horváth Nemzeti Balett a Copellia előadásának részletével érkezett. A nézők megállapíthatták: az orosz balettnak továbbra is alig akad párja, csodálatos bemutatót láthattak.

Bukaresti Nemzeti Operaház Balettegyüttese

Az est második fele a Frenák Pál Társulat Hir-O előadásának részletével indult, a nézők többsége hirtelen a komfortzónáján kívülre került, a kizökkentő fény- és hangeffektusok és a bambuszrudakon táncoló művészek sokkoló előadása által.

Golubkovics Gergely, Győri Balett

Aztán győriek következek, Gömöri Lara, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola, Szakgimnázium és Kollégium 12. osztályos növendéke, Légszomj című, saját koreográfiáját mutatta be, majd Golubkovics Gergely, a Győri Balett táncosa: Improvizáció című előadásával nyűgözte le a közönséget.

Frenák Pál Társulat

A Közép-Európa Táncszínház a Special Society darabjából adott elő részletet, melyből áradt az energia, a dinamizmus és a fanyar humor. Az estet a Magyar Táncművészeti Egyetem végzőseinek előadása zárta.

Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter