Hetedhét művészet a Győrkőcfesztiválon

Győr+
2019.06.26. 17:00

Smaragdváros lakói nagy feltűnést keltettek szerdán délelőtt a Széchenyi téren: a Győrkőcfesztivál sajtótájékoztatójára érkeztek, július első hétvégéjén ugyanis immár 12. alkalommal veszik birtokukba Győrt a gyerekek.

Az Óz, a nagy varázsló című mesejátékból adtak elő részleteket a Vaskakas Bábszínház színészei, majd dr. Somogyi Tivadar alpolgármester kapott szót, aki kiemelte, az önkormányzat 12 éve támogatja a gyermekfesztivált, és teszi ezt majd a jövőben is, hiszen ez az egyik legsikeresebb fesztivál a városban.

Sándorfi Róbert, az önkormányzat Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztályának vezetője arról a nagyfokú összefogásról, együttműködésről beszélt, amely évről évre lehetővé teszi a fesztivál létrejöttét, és szolgálatnak nevezte azt a munkát, amelyet a szervező Vaskakas Bábszínház munkatársai végeznek.

A város kulcsát július 5-én, a fesztiválnyitó koncertek után ünnepélyes keretek között adja át Borkai Zsolt polgármester a gyerekeknek, az eseményt tűzijáték követi. A programok ezúttal is ingyenesek, egy mosolygós fényképért cserébe juthatnak karszalaghoz a látogatók.

Kocsis Rozi, a szervező Vaskakas Bábszínház igazgatója az újdonságokról szólva kiemelte, a fesztivál idén a művészetek és a környezetvédelem jegyében zajlik, ezúttal is tíz helyszínen ezer program várja ingyenesen a gyerekeket. A cél pedig természetesen, hogy örömet okozzanak a gyerekeknek.

A Széchenyi tér ezúttal Dallam térré változik, a strand hátsó része pedig új helyszínként a Porondcsücsök lesz. A Tudós kikötő a várágyúknál, a Zöldpart a Vársétányon, a Meseváros, a Vers-játszó-tér, a Győrkőcfalu és a Babakert a Radó-szigeten, míg a Fess utca a Király utcában várja a gyereksereget. Kuka Bercivel, aki vadonatúj játékokkal készül, a Zöldparton, a Vársétány végén találkozhatnak a győrkőcök.

A játékok, kézműves foglalkozások mellett előadások, bábjátékok, koncertek, cirkuszi bemutatók, bűvészshow-k színesítik az eseménysorozatot.

A részletes program és további információk a www.gyorkoc.hu oldalon találhatók.

Szerző: Földvári Gabriella
Fotó: O. Jakócs Péter