Mi a fene? Kutya-fizioterápia?!

Győr+
2019.06.28. 10:12

Nem őrültünk meg, a győri Eb Rehab fizioterápiás szolgáltatást nyújt négylábúaknak.

A fizioterápiát mozgásszervi megbetegedések esetén lehet alkalmazni, legyen az ortopédiai vagy neurológiai eredetű, mint például a porckorongsérv, diszplázia, vagy a szalagszakadás. Egyszerűen fogalmazva, bármikor, ha a kutyusunk sántít, esetleg járóképtelen. Használható konzervatív kezelések során és műtétek utáni rehabilitációban.

A humán orvoslásban már jól ismert szakterület 1999-ben indult el az USA-ból, ekkor indította el a Tennessee Egyetem kutya-fizioterápiás programját állatorvosok és fizioterapeuták számára, innen terjedt el világszerte.

Egyre gyakoribb a fizioterápia alkalmazása megelőzési céllal, remek fitnesz programokat, mélyizom-erősítő tornát lehet összeállítani egészséges kutyusok részére, valamint túlsúlyos, idős vagy munkakutyák számára is. A sportoló kutyák részére remek lehetőség erősítésre, technikajavításra, stabilitás fejlesztésére vagy valamilyen sérülést követően az erőnlét, állóképesség fenntartására.

Miért ne használhatnánk kedvenceinknél a humán gyógyászatban már jól ismert tudást? Kérdi Németh Zsuzsanna, kutya-fizioterapeuta, aki több évig dolgozott egy bécsi állatorvossal, idén viszont hazaköltözött, hogy itthon kamatoztathassa megszerezett tudását.

A győri Eb Rehabnál a manuális kezeléseken túl számos tornaeszköz, TENS, EMS és ultrahang terápia segíti a gyógyulást. Minden kutyusnak személyre szabott és komplex terápiát biztosítanak, betegségtől és a kutya személyiségétől függően. Hogy minden kutyus szabadon és fájdalommentesen mozoghasson!

Ide kattintva tudhat meg több információt a kedvencének szánt rehabilitációs programokról.

(x)