Hűsítő az állatoknak

Győr+
2019.06.29. 14:20

Afrikai hőség csapott le az országra, és az állatkertben még az afrikai állatok is igénylik a felfrissülést.

Ilyenkor a gondozóik fokozott figyelemmel fordulnak feléjük, próbálják elviselhetőbbé tenni a meleget. Rengeteg lédús gyümölcs, sok-sok ivóvíz, különleges, nekik készített jégkrémek színesítik az étlapot. Ebben a táboros gyerekek is segítenek a gondozóknak. Rengeteg jégkrém készül az ügyes kezek munkájával.

Ha ez sem elég, jöhet a fürdőzés. Több kifutónk része a medence, ami ilyenkor igazán kellemes időtöltést jelent az állatoknak. Érdekes, hogy a tigrisek és a jaguárok kimondottan szeretnek pancsolni, a macskafélék víztől való irtózása rájuk egyáltalán nem jellemző. A tigriscsaládunk is szívesen időzik a medencében. Az élőhelyükön egyébként a jaguárok nagy kedvvel vadásznak a vízben is, sőt még a felszín alá is lebuknak a zsákmányukért.

Az állatkert orrszarvúi is nagyon szeretik a vizet. Egyik kedvenc elfoglaltságuk a dagonyázás. Az orrszarvú rendszeresen sárfürdőzik, így távolítja el bőréből az élősködőket, ugyanakkor hűti testét és megvédi magát a nap káros sugarai ellen. Most a kánikulában Mana, az orrszarvúhölgy is nagy örömmel fogadja, amikor gondozója slaggal locsolja. Az arcát és száját is a vízsugárba fordítja, hogy mindenhol érje a frissítő fürdő.

Nyáron is színes programokkal, látványetetésekkel vár a Xantus János Állatkert!

Szöveg és fotó: Xantus János Állatkert

(x)