Félszáz dr. jurist avattak Győrben

Győr+
2019.06.30. 11:35

A győri, nagy tradíciójú királyi jogakadémiai képzések alapján 1995-ben az Universitas-Győr-Alapítvány és Győr városa szervezésével, az ELTE hathatós szerepvállalásával újraindult széchenyis jogászképzésben 2019 nyarán már huszadik éve avatnak jogi doktorokat.

Szombaton közel félszáz frissdiplomás jogászt köszöntöttek Győrött. Dr. Földesi Péter rektor, dr. Fazekas Judit dékán előtt, a rektori jogarra a szokásos klasszikus ceremónia keretében letett esküvel vált a félszáz végzett a „dr. juris” cím birtokosává.

A dunaszigeti dr. Szépvölgyi Enikő a mosonmagyaróvári Kossuth Gimnáziumból jött a győri egyetem jogász szakára. A római jog, a polgári jog s a gazdasági jog volt a kedvenc szakterülete. Az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencián első díjas lett, s jogász diplomájával a kilenc legjobb, summa cum laude eredményt elért végzett között szerepel.

– Állami ösztöndíjasként a jogi doktori iskola hallgatója leszek, s az Egyetem Jogtörténeti Tanszékén kezdődik oktatói, tudományos pályám – válaszolta a rokonok, az ünneplők gratulációja közepette kérdésünkre a frissdiplomás Enikő.

A győri jogászképzés értéke a sokszínűség. A klasszikus igazságszolgáltatási szakterületek mellett a képzés erőssége a gazdasági, a közigazgatási, a nemzetközi terület is.

Az ünneplő családtagok, a rokonok, a barátok mellett a győri jogász szak egykori végzettjei közül többen is visszalátogatnak az avatási ünnepségen is az alma materbe. Dr. Sebő Dániel 2012-ben végzett, de a barátságok azóta is élő kapcsolatot jelentenek, s a nosztalgia is tovább erősíti a győri egyetemi kötődést a közigazgatásban dolgozó Dánielnél is.

Forrás: SZE