Ezüstös viadal Győrben

Győr+
2019.07.08. 08:14

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20 csapatai mérkőztek meg egymással a korosztály nagy hagyományokkal rendelkező válogatott viadalán vasárnap. Az egynapos találkozónak a győri Olimpiai Sportpark adott otthont.

A női kalapácsvetéssel indult a délelőtt, amelyben kettős magyar siker született Németh Zsanett és Brandl Lilla révén. Rúdugrásban a KSI SE EYOF-ra készülő tehetsége, Kulcsár Boglárka értékes ezüstérmet szerzett, ráadásul új egyéni csúcsot elérve.

A férfi kalapácsvetésben nem találtunk legyőzőre, Varga Donát és Doma Benedek magabiztosan utasították maguk mögé ellenfeleiket. 5000 méteren Bácskai Bence ért elsőként a célba. Az ifjúsági olimpikon hármasugró, Áts Viktória idén harmadik alkalommal került 12,90 m fölé, Győrben ezúttal bronzéremmel gazdagodott. A debreceni Dávid Anna is sikeres napon van túl, 400 méteren új egyéni csúccsal ért célba.

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, ifjúsági Európa-bajnok Huller Dániel tartja kirobbanó formáját, 400 m gáton a szezonban harmadik alkalommal került 52 másodpercen belül, mostani győztes ideje új egyéni csúcs is. Távolugrásban és 800 méteren is magyar elsőségnek örülhettünk, Pázmándi Dominik és Varga Lőrinc jóvoltából. Előbbi esetben az ezüstérmet is itthon tartottuk, Gerics Roland zárt másodikként. A veszprémi ifjú tehetség, az EYOF-on is induló középtávfutó, Varga Gréta folytatta nyerő szériáját, hazánkat képviselve ezúttal 1500 méteren aratott biztos sikert. Az akadályfutás is hozott magyar aranyérmet, Kovács Balázs majd’ 15 másodperces előnnyel diadalmaskodott.

A váltók versenyei közül a nők 4×100 m kvartettje bizonyult a leggyorsabbnak.

Az összetett és a nemenkénti pontversenyt is Csehország nyerte, Magyarország mögöttük ezüstérmesként zárt. A dobogóra Szlovénia válogatottja állhatott még fel, Szlovákia negyedik helyen végzett.

Fotó: Győre Márk