Évadzáró a Vaskakas Bábszínházzal

Győr+
2019.07.11. 17:22

Évadzáró társulati ülést tartott a Vaskakas Bábszínház társulata szerdán délelőtt.

A társulat tagjai az évértékelést a 12. Győrkőcfesztivál tapasztalatainak összegzésével és a jövőbeni fejlesztési lehetőségek áttekintésével kezdték. Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója, fesztiváligazgató elmondta, a 12. Győrkőcfesztivál fő elképzelése az volt, hogy kizárólag művészeti fesztivállá váljon a Győrkőc, illetve minél több programban és helyszínen jelenjen meg a környezettudatosság, az ökotudatos szemlélet. A visszajelzések alapján nagyon jó irányba tart a fesztivál, a látogatói statisztikák szerint a népszerűség töretlen. Az új helyszíneket – Fess utca, Zöldpart, Tudós kikötő, Dallam tér – nagyon kedvelték a gyerekek, és jól illeszkednek a Győrkőcfesztivál új arculatához is.

A Győrkőcfesztivál értékelése után Kocsis Rozi összegezte a Vaskakas Bábszínház 2018/2019-es évadának statisztikai adatait is. Az elmúlt évadban a színház 601 előadást játszott, amelyre 98777 nézőt fogadott. Az évad során hét új előadást mutattak be: A manógyár, a Mekk Elek, ezermester, Tarkabarka, Óz, Ilók és Mihók, A kismalac meg a farkasok, Lúdas Matyi.

Az ülés végén kiosztották az évad színésze díjat is, amelyet az évadban a legtöbb előadást játszó színész nyerte el. Idén Szúkenyik Tamás lett 252 játszott előadással, ami igazán szenzációs teljesítmény. Az évadzáró ülést díszebéddel zárta a társulat.

Forrás, fotó: Vaskakas Bábszínház