Megható

Sport és szerelem egy életen át

Illusztráció: Pixabay
HAK
2020.12.15. 21:33

A sport az egyik legnagyszerűbb dolog. A testet és a lelket is fejleszti. Egészséges és érzelmes. Csakúgy mint a szerelem. Törökországban csodás példát találáhatunk, mindegyikre.

A nagyon is megható montázst a Nemzeti Sport Online tette közzé, amelyen a Fenerbahce két leghűségesebb szurkolója látható, Mumtaz Amca és Ihsan Teyze. Sajnos már egyikük sincs velünk, elhagyták a földi életet.

A csapat volt a nagy kedvencük, hosszú évtizedekig jártak a meccsekre, egymás mellett ültek, szurkoltak, mezben, sálban buzdították a kedvenceiket. A bácsi távozott először, felesége azonban folytatta a hagyományt, s ugyanúgy járt ki imádott csapatuk összecsapésaira. Csak a szék volt már üres mellette….

Nemrég Ihsan Teyze is örökre megpihent…

A török klub azonban egy gyönyörű gesztussal emlékezett meg a párról, akik egyetlen meccset sem hagytak ki: a képüket kitették a stadionban, így most egyedül ők nézhetik „élőben”, a lelátóról kedvenceiket.” – írja a NS Online.

A fenti történet csodálatos, megható, s megmutatja, melyek azok az értékek, amelyek minden időben, minden korban aktuálisak: a szeretet, a hűség, az összetartozás.

A sport erejét, varázsát és szurkolás fontosságát is hangsúlyozza a török házaspár klubhűsége és a csapat gesztusa. Mert a nemes versengés, a sportszerűség és egymás megbecsülése ugyanúgy a sport része, mint az életé a szerelem. Mindkettő el nem múló, örök szenvedély.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |