31! – pénteken startolt Győr összművészeti fesztiválja

Győr+
2019.07.13. 08:15

Ezen a hétvégén tart a második 31! happening, amelynek idén a Titkok a fő témája.

Tavaly már megtanulhattuk, miből született a 31! Fesztivál. 3 folyó, 1 sziget, összművészet, amelyen színes programokkal, koncertekkel, tánccal, fényekkel és közösségi élményfestéssel várnak mindenkit. Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója portálunknak elmondta, ez a happening a fiataloknak szól, a Radó szigetet varázsolják hangulatos party helyszínné. Viszonylag kevés olyan fesztivál volt Győrben, ami kifejezetten a fiatalokat szólítja meg, ezért hozták létre 2018-ban a 31!-et.

Marcali Gábor további fotói a képre kattintva!


A 3 folyó 1 sziget összművészeti fesztivál hét művészeti ág fúziójára épül, amik a következők: zene, tánc, irodalom, képzőművészet, fotó, építészet és fény. A pénteki nyitány után részt vehettünk közösségi festésen, fotókiállításon, de a könnyűzene szerelmesei is megtalálták a nekik megfelelő programot!

19 órától az Aurevoir., zsámbéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar csapott a húrok közé a #FUNtime Nagyszínpadon, akik azért is illettek az összművészeti fesztivál programjába, mert zenéikben gyakran nyúlnak magyar költők verseihez is.

Győre Márk fotói kattintás után nyílnak!

Az est nagy dobása napjaink sikercsapata, a Bagossy Brothers Company élő nagykoncertje volt. Zenéiket sokan első hallásra megszerettük, titkuk talán a folk-rock hangzás, vagy a magyaros motívumok lehetnek. “Csak a nap felé nézek igazán, nem futok utánad, némán állok egy ház teraszán, fakulóban a szín, de a nyár idejár” – énekelte a tömeg a kicsit hűvös nyárestén. A koncertek után levezetésképpen fényfestéssel és árnyjátékkal chillelhettünk. A heti rohanás után jó volt nyugodtan sétálni a Radó-sziget hangulatos lampionjai alatt, elrévedni a várfal fényfestésében, vagy csak csodálni a Rábán úszó világító “tavirózsákat”.

Hangulatos fényfestés a várfalon
O. Jakócs Péter galériája a képre kattintva!

A programok szombaton tovább folytatódnak, bővebben ITT olvashattok róla, legyetek részesei a 31! életérzésnek.

Sokakat vonzott a Bagossy Brothers Company koncertje
Fotó: O. Jakócs Péter

Beharangozó cikkeinket ITT és ITT találjátok.

Ferenczy Balázs
Fotó: Marcali Gábor, O. Jakócs Péter, Győre Márk