31! – művészeti happening a titkok szigetén

Győr+
2019.07.14. 08:44

A pénteki nívós nyitány után szombaton tovább fokozódott a 31! életérzés a Radó-szigeten!

Szombaton sokan aggódtunk napközben, hogy az égiek kegyesek lesznek-e az összművészeti fesztivál szombat esti programjaival kapcsolatban, de a szervezők a színvonalas programok mellett az időjárásról is gondoskodtak.

Idén is középpontban a #fények

A 31! 3 folyó, 1 sziget egy összművészeti fesztivál, ahol a különböző művészeti ágak barátságban megférnek egymás mellett, sőt, összekapcsolódva adnak színes élményt a látogatóknak és résztvevőknek. Szombaton nyitott műtermi alkotásokkal, könyvbemutatóval, #VersChattel, zenével, óriásjengával, a Győri Fotóklub Egyesület fotókiállításával és természetesen tánccal várták a nagyérdeműt. A Bro’N’Sis táncosait mindkét nap szájtátva nézték kicsik és nagyok egyaránt. Az idei happening fő témája a titkok. Ennek kapcsán a fesztivál második napján ellátogathattunk Narniába. A kíváncsi lélek ha bekukucskált a bűvös szekrénybe, akkor egy teljesen más világ tárult szemei elé, a festészeten keresztül.

Lélegzetelállító volt a táncos produkció
Marcali Gábor további képei a fotóra kattintva!

Az est húzóprogramjaira ismét sokan gyűltek össze a Radó-szigeten, a #FUNtime Nagyszínpad előtt. A The Carbonfools zenekart és különleges elektronikus hangzását senkinek sem kell bemutatni. 19 órától ők csaptak a húrok és a szintetizátor billentyűi közé, különleges élmény volt a Rába Kettős hídról felismerni a Clublights dallamait. 9 órától aztán a Kaukázus lépett színpadra. Komoly témát dolgoztak fel, legújabb nagylemezükről is hallhattunk ízelítőt, amelyen az érzelmi hajlékonyság, a nem várt világi bulvárosodás került előtérbe. A koncertek utáni levezetésről Papp Norbert festőművész gondoskodott, akinek látványos és nyugtató homokanimációival már sokszor találkozhattunk Győrben.

Színpadon a Kaukázus

A Rábán úszó világító tavirózsák pedig egyből a közönség kedvencei lettek, a közösségi oldalak, csoportok tele vannak a jobbnál jobb fotókkal!

Igazi látványosság az éjszakai fényfestés

A buli ma is megy tovább, a programokat IDE kattintva olvashatod, a tegnapi beszámolónk pedig IDE kattintva érhető el.

Ferenczy Balázs
Fotó: Győre Márk, Marcali Gábor