Gyimóthy és Dalmai is bronzérmet szerzett szombaton

Győr+
2019.07.14. 15:32

A Győrben zajló országos Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokság szombati napja ismét hozott érmeket a Győri Atlétikai Clubnak.

A lányok 1500 méteres futamán a 2004-ben született Gyimóthy Réka 467-es rajtszámmal állt a célhoz, s 4:57.75 idővel a harmadik helyet szerezte meg Csuta Dorottya és Babinyecz Anna előtt. Az aranyérmes csepeli sportoló, Babinyecz Anna egyébként egyéni csúcsot futott.

A leányok gerelyhajítás is tartogatott győri bronzérmet, amelyet Dalmai Zsófia Dorka szállított. Előtte a Csepeli DAC két atlétája végzett: Fridrich Viktória nyakába az ezüstérmet, Szabó Henrietta nyakába pedig az aranyérmet akasztották. Mindhárom versenyző az egyéni legjobb eredményével szerezte meg a helyezéseket.

Szombati összefoglaló:

A szombati programnap egyébként ismét kiváló versenyeket hozott a Győrben zajló Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságán. A versenyeket a fiú gerelyhajítók (500gr.) kezdték, ahol az FTC tehetséges atlétája, Herczeg Attila győzött az eddigi leghosszabb dobásával. Következett a súlylökés, ahol a Kiskunfélegyházáról érkező versenyző Kovács Richárd több, mint 1 méteres előnnyel szerezte meg az aranyérmet. A lányoknál ugyanebben a versenyszámban az első négy helyezett egyéni csúcsot lökött. A végső győzelmet Zimmermann Lili az ARAK atlétája érte el, 12,07 méterre szállt a súlygolyója.

A fiúk rúdugrása is színvonalas versenyeket hozott, az Ikarus BSE pedig megmutatta: ebben a számban nincsenek jobban övéiknél. Horváth Barna érte el a legjobb eredményt, aki nem csupán bajnoki aranyat szerzett magának, hanem egyéni csúcsát is megdöntötte.

A lányok 80 méteres döntő futásában az első öt helyezett közül mindegyik az eddigi legjobb idejét futotta, a dobogó legfelső fokára a HÓDIÁK SE sprintere, Papp Jázmin állhatott fel.

A fiúk gerelyhajításában (600gr) Vácra került a bajnoki cím, Bényi Dániel mindenkit megelőzve, egyéni rekordot döntve 54.42 métert dobott.

További hivatalos eredmények ITT érhetők el!

Fotó: Győre Márk