Gyászol a győri sportélet, elhunyt Zuber Titusz

Győr+
2019.07.14. 18:00

A kiváló testnevelő-tanár és kézilabdaedző, a győri Móra Ferenc Iskola egykori igazgató-helyettese volt, sokan köszönhetik nekik karrierjüket vagy a sport szeretetét.

Zuber Titusz – ahogy a legtöbben szólították Titusz bá’ – kiváló testnevelőtanár és kézilabdaedző hosszan tartó betegség után, ám hirtelen hunyt el július 10-én.

Az egykori kiváló – többek között a Győri ETO FKC meghatározó játékosa – 1974-ben magyar válogatott kerettag kézilabdázó az edzői képesítése mellé testnevelő-tanári diplomát is szerzett.

Titusz bá’ rengeteg Győr és környéki gyermeknek és fiatalnak jelentett egyet a sportolás és a kézilabda szeretetével. A Móra Ferenc Iskola legendás testnevelőtanára bár szigorú volt, humoráért, lelkesedésért és emberséges hozzáállásáért szinte minden diákjának az egyik kedvence volt. Pedagógusi kvalitásait mutatja, hogy évtizedeken keresztül igazgató-helyettesként is szolgálta a tanulók és a győri sportélet érdekeit.

Rengeteg már visszavonult, vagy jelenleg is aktív kézilabdázó köszönheti neki a sportágát, az alapokat és a játék iránti alázatát. Többek között az Iváncsik testvéreket is edzette.

Legutoljára a Győrújbaráti TK edzője volt, ahol 2017-ben a megyei bajnokot faragott a férficsapatból. Hosszú évek óta társadalmi munkában vállalta a győrújbaráti kézilabda fellendítését. Szmik Lajos önkormányzati képviselő és egyesületi tag javaslatára, ez év március 15-én Szalóki Géza polgármester „Győrújbarátért” elismerésben részesítette.

Az egyesület egyik tagja így emlékezett Titusz bá’-ról: – Nekem mindig is egy hős lesz a szememben… Mindig pozitív volt és mindig mosolygott… Sosem panaszkodott.. Méltósággal viselte a betegséget. A kézilabda éltette, és a szeretett csapata. Az egyesületben is rengeteget segített. A kézilabda-társadalom egy nagyon jó emberrel és szakemberrel lett kevesebb halálával…

Játékosai az utolsó idei mérkőzésükkor transzparenssel is kifejezték szeretetüket edzőjük felé, csütörtökön pedig a győrújbaráti sportcsarnoknál gyertyagyújtást szerveztek a tiszteletére.

Zuber Tituszt utolsó útjára július 19-én, 14 órakor kísérik szerettei és tisztelői a révfalui temetőben.

HAK
Fotó: Facebook