322 millió forintos útfelújítás Győr és Tata között

Győr+
2019.07.15. 15:14

Felújították a Tata és Győr közötti út bőnyi belterületi szakaszát. Közel két kilométeren kifogástalan aszfalton autózhatnak a helyiek és a közlekedők. A munkálatok 322 millió forintba kerültek.

“Megígértem a bőnyieknek a felújítást, teljesítettem” – ezekkel a szavakkal méltatta a forgalomba helyezett szakaszt Kara Ákos államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke pedig azt emelte ki, soha ennyi kormányzati pénz még nem érkezett újfelújításra a megyébe, noha sok a jogos igény, más településeken is ráférne a felújítás az utakra.

A közel két kilométer hosszú szakaszra – szinte teljesen lefedi Bőny belterületét, – 1200 köbméter aszfalt került. Az útfelújítással egyidőben csatorna- és ároktisztítást is végeztek. Megszépült két híd, két pár autóbuszmegállót is kialakítottak. A gyalogos átkelők és a kerékpárút a biztonságos közlekedést szolgálja.

“Bízunk benne, hogy az új úthoz méltó közlekedési morál is társul” – fogalmazott az útavatáson Bőny polgármestere, Muraközi László.

Az útavatáson Kara Ákos bejelentette, hogy a következő belterületi útfelújításra Győrságon kerül sor.

Gy.P.
Fotó: Mekliz Fotóstúdió/Raczenböck Aliz