Teljes az ETO kerete

Győr+
2019.07.17. 12:06

Az előttünk álló szezonban is az NBII-ben szereplő WKW ETO FC Győr kerete kialakult, véglegesnek tekinthető. Külön jó hír, hogy a Fehér Miklós Akadémiáról több játékos is meggyőzte a vezetőedzőt, így a felnőtt kerettel vágnak neki a bajnokságnak.

Boér Gábor vezetőedző a klub hivatalos honlapjának elmondta, a keret 99 százalékban véglegesnek tekinthető, már csak nagyon extrém esetben változhat. Külön jó hír, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiáról kilenc olyan játékosnak szavaz bizalmat a szakmai stáb, akik a 2019-2020-as szezonban a felnőtt csapatot erősítik. Ez része lehet annak a tudatos utánpótlásnevelésnek, amely Győrben már régóta tapasztalható. A fiatalok nagy lehetőség előtt állnak, rajtuk múlik tudnak-e élni vele.

A WKW ETO FC GYŐR 2019/2020-AS KERETE:

1. Horváth Tamás (k)
2. Gyurákovics Erik (k) – FMLA
3. Keserű Bence (k)
4. Kovács Krisztián (v) – FMLA
5. Szabados Attila (v) – FMLA
6. Vukasovic Marko (v)
7. Vári Barna (v)
8. Dvorschák Gábor (v)
9. Tar Zsolt (v)
10. Kalmár Olivér (v) – FMLA
11. Hidi Sándor (kp) – FMLA
12. Marius Charizopulos (kp)
13. Vaskheba Vasil (kp)
14. Domonkos Kristóf (kp)
15. Bagi István (kp)
16. Múcska Viktor (kp) – FMLA
17. Szánthó Regő (kp) – FMLA
18. Szimcsó Viktor (kp)
19. Vitális Milán (kp) – FMLA
20. Horváth Zoltán (t)
21. Lovrencsics Balázs (t)
22. Farkas Balázs (t) – FMLA
23. Andric Nemanja (t)
24. Jakab Dávid (t)
25. Gránicz Patrik (t)

A bő keretben helyet kapott még Márton Adrián és Americo Pereira is, akikre egyelőre az utánpótlásban számítanak, de bármikor bemutatkozhatnak a felnőtt csapatban is.

– Számunkra mindig is fontos volt, hogy a fiatalok ugyanolyan értékesek és ugyanolyan számítást kapjanak, mint az idősebb, tapasztalt játékosok – kezdte Boér Gábor vezetőedző. – Természetesen valamilyen szinten ennek egyensúlyban kell lenni, de törekedtünk arra ez alatt a felkészülési időszak alatt is, hogy minél több fiatalkorú játékost megismerjünk, akik akár már a keret tagjai voltak, akár még csak az utánpótlásban szerepeltek, valamint fontos volt magának a klubnak és a vezetők elvárásainak is megfelelve, hogy minél többen bekerüljenek az első keretbe. De ez nem jelentett problémát, hiszen bízunk bennük, és aki él a lehetőséggel, az mindenféleképpen meg is kapja majd a bizalmat. Ez most egy jelenlegi állapot, de a jövőben arra törekszünk, hogy minél több tehetséges játékos belépjen az öltözőbe és minél több tehetséges játékos bemutatkozzon a későbbiekben az első csapatban. Úgy gondolom, ez még csak egy útnak a kezdete, és nagyon fontos az, hogy elinduljunk abba az irányba, hogy támaszkodjunk egy olyan akadémiára, ami az elmúlt időszakban is rengeteg jó játékost termelt a magyar labdarúgásnak, és bízom benne, hogy a jövőben még többet fog – zárta a szakember.

eto.hu alapján: HAK
illusztráció: eto.hu