Baleset miatt lezárták az M1-es autópályát

Győr+
2019.07.25. 16:35

Egy ember meghalt a balesetben. Busz és egy autó ütközött össze az M1-es autópályán Biatorbágy térségében. Az autópályát lezárták. Budapest felé -, Bicskénél pedig javítják a burkolatot, egy sávon halad a forgalom, közel két óra alatt lehet átjutni.

Újra járható az M1-es autópálya Biatorbágynál, ahol korábban halálos baleset történt – közölte a rendőrség csütörtök este a honlapján.

Korábban írtuk:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baleset eddig tisztázatlan körülmények között történt az M1-es autópálya 15-ös kilométerszelvényénél a fővárosból kifelé vezető oldalon. Az ütközés következtében a személygépkocsi kigyulladt. A baleset során többen megsérültek. Az M1-es autópálya balesettel érintett szakaszát a rendőrök lezárták, a forgalmat az M0-ás autópályára terelik.

Pruzsina Alice, a KNYKK szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a busz Budapest és Kisbér között közlekedett, majd műszaki hiba miatt a külső forgalmi sávban megállt. Az elakadásjelző bekapcsolása után a vezető értesítette a társaság szakemberét, az utasok leszállítása közben azonban egy személyautó hátulról belehajtott a buszba. Egy utas könnyebben megsérült, a személyautó vezetője a helyszínen meghalt.

A szóvivő jelezte: a Credo gyártmányú 13 éves busz két napja esett át teljes műszaki átvizsgáláson, miután elvégezték rajta a klíma és az elektronikai rendszer karbantartását.

Az M1-es autópályán – Budapest felé -, Bicskénél, javítják a burkolatot. A 40-es és a 37-es km között csak a belső sáv járható. A rendkívül erős forgalom miatt jelentős torlódás alakult ki, a kritikus szakaszon közel két óra alatt lehet átjutni. Aki még teheti, a Tatabánya-Óváros csomópontnál hagyja el az autópályát, és az 1-es főúton autózva Herceghalomnál térjen vissza rá.

Az érintett szakaszon a bicskei csomópont lehatóága is zárva van, így a Bicskére tartóknak az 56-os km-nél, a Tatabánya-Óváros csomópontban ajánlott elhagyni az autópályát.

forrás: MTI

fotó:MTI/Mihádák Zoltán