Fontos a szervezetünk számára, hogy nyáron friss zöldségeket fogyasszunk!
Zöld saláták: Nyáron köszönjünk el a párolt zöldségektől, és töltsük fel a hűtőt friss saláta-alapanyagokkal: vásároljunk spenótot, rukkolát, fejes salátát, tépősalátát, bármit, amit szeretünk. A sötétzöld saláták karotinoidokat tartalmaznak, amiket a szervezet A-vitaminná alakít át – védi a bőrt a leégéstől, erősítve a káros sugárzás elleni védelmet. A zöld salátákat és spenótot keverjük karotintartalmú élelmiszerekkel: sárgabarack, sárga- és görögdinnye, sárgarépa, paradicsom, rózsaszín grapefruit, mehet hozzá még lazac, tojás, cayenne bors, és máris kész a finom saláta.
Az egyik legüdítőbb nyári ital a zöld tea, amely ízletesebb, mint a víz, mert teli van antioxidánsokkal, ugyanakkor pedig hidratál. A zöld tea hasznos lehet a rák és a szívbetegségek elleni küzdelemben, a koleszterinszint csökkentésében, az anyagcsere rendbetételében és késleltetheti a demencia kialakulását is. Meleg időben érdemes jeges tea formájában készíteni.
fotó: pixabay